Instagram bağımsız mesajlaşma uygulaması Threads için yolun sonuna geldi. 2019 yılında kullanıma sunulan Threads, sosyal medya platformunun bir diğer mesajlaşma yazılımı olan Direct’in yerine geçmişti. Direct, yalnızca kullanıcıların birbirleriyle iletişim kurmalarına olanak tanırken; Threads ise daha sosyal paylaşım odaklı bir mecraydı.

Instagram, başlangıçta Threads kullanıcılarının sadece Yakın Arkadaşlar listesindeki kişilerle iletişim kurmalarına izin veriyordu. Ekim 2020’de kapsamlı bir güncelleme yayınlayarak uygulamayı genişleten sosyal medya şirketi, bu sınırı ortadan kaldırarak yakın arkadaşınız olsun veya olmasın herkese mesaj atabilmenize imkân tanıdı.

instagram-threads-2

Instagram’ın Threads uygulamasını kapatacağı söylentileri, yaklaşık 1 haftadır sosyal medyada dolaşıyor. İddiayı ilk olarak mobil uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi ortaya attı. 10 Kasım’da Twitter hesabından paylaşım yapan Paluzzi, Threads uygulamasında çıkan uyarı mesajını takipçilerine aktardı:

Aralık 2021’den itibaren Threads uygulaması artık kullanılamayacak. Tüm mesajlarınızı görmek ve videolarınıza altyazı eklemek gibi şeyler yapmak için Instagram’a gidebilirsiniz.

Instagram yetkilileri, Threads’in gerçekten kapanacağını doğruladı. Konuyla ilişkin olarak TechCrunch sitesine bilgi veren sosyal medya platformu, bağımsız mesajlaşma uygulamasını Aralık 2021 sonunda desteklemeyi bırakacağı bilgisini paylaştı. 23 Kasım’dan itibaren Threads’i kullanan herkes uyarılmaya başlanacak. Şirket kullanıcıları ana Instagram’a yönlendirecek.

Güncel verilere göre Threads, ABD’nin App Store’unda Fotoğraf ve Video kategorisinde 214. sırada yer alıyor. Ayrıca kullanılabilirlik ve genel memnuniyet bakımından Threads’in 2,500 kullanıcı değerlendirmesinde toplam 3,1 puan aldığı gözüküyor. Bu da Instagram’ın uygulamayı sosyal medya kullanıcılarına benimsetme konusunda pek başarılı olamadığını gösteriyor.

Araştırma şirketi Sensor Tower’in tahminlerine göre, Threads uygulaması App Store ve Google Play Store genelinde yaklaşık 13,4 milyon indirmeye sahip. Aylık 1 milyardan fazla aktif kullanıcı sayısı bulunan Instagram’ın popülerliği göz önünde bulundurulduğunda, bu sayı oldukça düşük.

Anlaşıldığı üzere Meta’nın WhatsApp, Instagram, Novi, Facebook platformlarını entegre etme planları çerçevesinde Threads olmayacak. Peki ya sizler bu bağımsız mesajlaşma uygulamasını kullanıyor muydunuz? Kapanması hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bekliyoruz.