Haberlobi - Haber Servisi // Instagram kullanıcılarının yaşadığı en büyük sorunlardan birisi de hesap kapatma işlemi... Instagram kullanıcılarına kalıcı olarak hesap silme ve geçici olarak dondurma seçenekleri sunuyor. Kullanıcılar çeşitli sebeplerden dolayı hesaplarını kapatmak ya da geçici olarak dondurmak istiyor olabilirler. Peki Instagram hesap kapatma işlemi nasıl yapılır? Instagram hesap dondurma işlemi nasıl yapılır?

Instagram'ın IOS, Android ya da web sürümünde hesap kapatma veya dondurma işlemleri nasıl yapılır? Instagram hesap kapatma ile ilgili tüm detaylar bu sayfada...

Instagram'ı kapatırken iki seçeneğiniz bulunuyor:Hesap kapatma ya da geçici olarak dondurma (İstediğiniz zaman yeniden açabilirsiniz)...

Öncelikle hangisini tercih edeceğinize karar vermelisiniz.

Eğer Instagram'ı kalıcı olarak silerseniz, bir daha giriş yapamazsınız. Bu uyarıların ardından gelelim Instagram kapatma ve geçici olarak dondurma işlemine...

instagram-1000x700-1

INSTAGRAM KALICI OLARAK KAPATMA:

  1. Instagram hesabının kalıcı olarak kapatmak istiyorsanız, bu linke ya da resme tıklayınız. (Eğer hesabına giriş yaptıysan, telefonundan ya da web'den hesap kapatma nedenini belirterek; şifreni girmek yeterli olacaktır.)
  2. Kullanıcı adı ve şifreni girerek giriş yap.
  3. 'Hesabını neden silmek istiyorsun?' alanını işaretleyerek devam et.
  4. Şifreni girerek 'Sil' butonuna tıkla

instagram-hesabını-kalıcı-olarak-silme-linki

İşte bu kadar!

hesap-silme-sayfası

INSTAGRAM GEÇİCİ OLARAK KAPATMA/DONDURMA

  1. Instagram hesabının geçici olarak kapatmak istiyorsanız, bu linke ya da resme tıklayınız. (Eğer hesabına giriş yaptıysan, telefonundan ya da web'den hesap kapatma nedenini belirterek; şifreni girmek yeterli olacaktır.)
  2. Kullanıcı adı ve şifreni girerek giriş yap.
  3. 'Hesabını neden donduruyorsun?' alanını işaretleyerek devam et.
  4. Şifreni girerek 'Hesabı geçici olarak dondur' butonuna tıkla

geçici-olarak

hesap-geçici-olarak-dondurma

MERAK EDİLEN SORULAR

Hesabımı geçici olarak kapattığımda yeniden açabilir miyim / nasıl açarım?
Hesabınızı çeşitli nedenlerden ötürü geçici olarak kapatabilir yani dondurabilirsiniz. Hesabınızı dondurduktan sonra Instagram ana sayfasına giderek kullanıcı adı ve şifrenizle yeniden girdiğinizde hesabınız aktif hale gelir.

Hesabımı sildiğimde yorumlar ve beğenmeler de gider mi?
Hesabınızı kalıcı olarak sildiğinizde Instagram'da size dair bıraktığını herşey silinir. Buna yorumlarınız ve beğenmeleriniz de dahildir. Eğer geçici olarak hesabınızı kapattıysanız, yorumlarınız ve beğenmeleriniz siz hesabınızı aktif hale getirene kadar gizlenir. 

Kalıcı olarak Instagram hesabımı sildiğimde geri nasıl dönerim, hesabımı yeniden açabilir miyim?
Kalıcı olarak Instagram hesabınızı sildiğinizde geri dönmenin bir yolu var. Instagram, kalıcı olarak hesabınızı kapattığınızda 1 ay içerisinde yeniden hesabınıza giriş yaparsanız, hesabınız kapanmaz ve kurtarılmış olur. Bu hesabınızı kurtarmanızın tek yoludur.

instagram-1000x700-4

iPhone / IOS ya da Android kullanıcısıyım, Instagram hesabımı telefonumdan nasıl silerim?
Direkt olarak uygulamanın içerisinden hesabınızı silemezsiniz ancak, Instagram uygulamasına giriş yaptığınızda Ayarlar > Yardım > Yardım Merkezi  alanına girdiğinizde 'Instagram hesabımı nasıl silerim?' yazdığınızda sizi tarayıcıya ve ilgili linklere yönlendirecektir.

instagram-1000x700-2

Instagram hesabım hemen silinir mi?
Instagram hesabınızı kalıcı olarak kapattığınızda tamamen silinmesi için 1 ay beklemeniz gerekmektedir. Hesabınız bu süre içerisinde arkadaşlarınıza görünmez ancak kalıcı olarak da kaldırılmaz.

Hesabımı sildikten sonra aynı kullanıcı adını kullanarak yeni hesap açabilir miyim?
Hayır, açamazsınız. Hesabınızı sildikten sonra aynı kullanıcı adı ile siz veya bir başkası hesap açamaz ve kullanamaz.

Instagram hesabımı hangi süre ile kapatabilirim?
Instagram hesabınızı kapatır ve tekrar açarsanız; yeniden kapatabilmek için 7 gün beklemelisiniz. 7 günde yalnızca bir kere hesabınızı kapatabilirsiniz. 

instagram-1000x700-3