İnsanlık dersleri...

Abone Ol

Kendi yöntemlerinle bir şeyler ileri sürerek konuşma ihtiyacı olan bir kişiye nezaket ve anlayışla gereken cevapları verebiliyor musun sevgili dostum?
Kıskançlık,  ikiyüzlülük ve kurnazlık üzerine yoğunlaşarak, bu özellikteki insanlara karşı kendinizi savunabiliyor musunuz?
Bazı kişiler var ki sevgili dostum; samimiyet kurdukları kişilere karşı, sevgi ve sefkatten yoksundurlar; tamamen çıkar odaklı yaşarlar ve öylece rol yaparlar...
Bazı insanlar da var ki, sürekli meşgul olduğunu söyleyerek,  sözlerinde durmazlar ve sıklıkla insanı atlatırlar...
Ömrünü birlikte geçirdiğin dostlarını, meşguliyetini ileri sürerek çeşitli bahanelerle başından savmak için ne gerekiyorsa yapıyorsun...
Sizi bir şeyle itham eden arkadaşınızın, ithamı mantıksız dahi olsa bunu önemseyebiliyor musun?

Arkadaşlarınızla dostluk bağlarınızı eski haline döndürmeye çalışıyor musun?
Hararetli bir şekilde iyi sözler sarfetmek; çocuklara karşı dürüst bir şekilde sevecen olmak; aile, bilgi ve adalet sevgisini öğrenmek; demokratik yönetim düşüncesini,  eşitliği ve konuşma özgürlüğünü savunmak; her şeyden önce vatandaşların özgürlüğüne önem veren devlet idaresi fikrini savunmak; iyilikseverliği, comertlikte samimiyeti ve güler yüzlü olmak; arkadaşlarının sevgisine itimat etmek; eleştirdiğin kişilere karşı şeffaf olmak gibi düşüncelerden haberin var mı?
Velhasılı kelam sevgili dostum; insan olmak için daha neler neler konuşabiliriz elbette! 
Nihayetinde her şey kendi mecrasında akarken, tıkama yolları sevgili dostum tıkama!