İngiltere Premier Lig'de oynamak istediğini belirten Uğurcan Çakır için iddialar da bu yönde geliyor...

Akşam'ın haberine göre Premier Lig takımlarından Leeds United ile adı anılan yıldız kaleci için 40 milyon sterlin gibi rakamlar konuşuluyor. Bu iddialara cevap veren Leeds'in Sportif direktörü Victor Orta'nın bu rakamı 'ödemeye değer' olarak gördüğü bilgisi verildi.

İşte Akşam'daki Uğurcan Çakır haberi:

Trabzonspor'un bu sezon kazandığı şampiyonluğun en önemli mimarı olan Uğurcan Çakır, Avrupa kulüplerinin de gözdesi haline geldi. İngiltere Premier Lig'de oynamak istediğini açıklayan başarılı eldivenin talebi doğrultusunda Bordo-Mavililer, dirsek temaslarını sürdürüyor.

Daha önce Newcastle United'ın Uğurcan Çakır için 25 milyon euroyu gözden çıkardığı iddia edilmişti ancak Siyah-Beyazlılardan henüz resmi bir hamle gelmedi. Daha sonra Leeds United ciddi şekilde devreye girmiş ve son olarak İngiltere Premier Lig'in çiçeği burnunda ekibi Fulham, Uğurcan Çakır'a kancayı atmıştı.

Bu arada Uğurcan Çakır transferiyle ilgili İngiliz basınından flaş bir iddia ortaya atıldı. Gazeteci Conor McGilligan'ın 'inanılmaz' olarak nitelediği Uğurcan Çakır için Leeds United'ın gözünü kararttığı haberi İngiliz basınında manşetleri süsledi.

Uğurcan Çakır için 40 milyon sterlin gibi inanılmaz rakamlar telaffuz edilirken Leeds United Sportif direktörü Victor Orta'nın bu rakamı 'ödemeye değer' olarak gördüğü bilgisi verildi. Uğurcan Çakır'ın Leeds United savunmasına büyük katkısı olacağının bahsedildiği haberde resmi adımların mayıs ayı bitmeden atılabileceği kaydedildi.

Bu sezon Trabzonspor formasıyla toplam 43 maça çıkan Uğurcan Çakır, bu müsabakaların 13'ünde kalesini gole kapatmasını bildi. Bordo-Mavililerle 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan 26 yaşındaki file bekçisinin güncel piyasa değeri 18 milyon euro.