İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Habertürk ekranlarına konuk oldu. Burada birçok konu hakkında açıklama yapan İmamoğlu, "Bugün seçim yapılırsa daha büyük fark yaparız, yüzde 60'ın üstüne koyarız. Bu ülkenin her ferdinin demokratikleşme, bu ucube sistemden kurturlmayla ilgili mücadele etmesi gerekiyor" dedi. 

Ekrem İmamoğlu seçimin yaklaşması ile birlikte sürekli gündeme gelen, "Millet İttifakı'nın adayı kim olacak?" sorusuna da Karadeniz ağzı ile yanıt verdi. Bizim oraların bir lafı vardır diyen İmamoğlu, "Ula size ne? Siz işinize bakın!" şeklinde konuştu. 

"ULA SİZE NE? SİZ İŞİNİZA BAKIN!"

Bu meselenin sürekli gündemden tutulmasına sitem eden İmamoğlu, "1,5 senedir aday kim, adayınız kim? Ula size ne! 'N'si yok sonunda. Siz kendi işinize bakın. AK Parti 2002 sonunda bir hedef koyuyor; 2023 diye sayfaları var. 500 milyar dolar ihracat, 260 milyar dolar seviyesinde, yarısı olamamış. Ticaret açığı 105 milyara gidiyor. Kişi başı gelir 25 bin dolar dendi. Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına gireceğiz. Neredeyiz 23'e doğru inişe geçtik. Kur korumalı mevduat hesabınız var mı? Hayır diyenlerin oranı yüzde 90,8. Evet diyenler yüzde 7. Siz ne yapıyorsunuz? Yüzde 7 üzerinden, aslında mutlu bir azınlık. Kur korumalı mevduat üzerinden ödenen rakamın yarısıyla EYT'nin maliyetini karşılıyorsunuz. EYT'nin iki katı kadar kur korumalı mevduat için harcama yapıyorsunuz. İnsanlara para kazandırıyorsunuz" dedi.

"BUGÜN SEÇİM OLSA DAHA BÜYÜK FARK YAPARIZ"

"Bu ülkede temel sorunlar var. Ekonomik sorunlar var" diyen İmamoğlu, "Zenginleşen, yüzde 7 23 kat zenginleşen kitle var iken. 23 kat fakirleşen yüzde 60'a yakın kitle var. İBB'ye aday gösterildiğimde yaptığımız anketlerde yüzde 14,5 gerideydim. Yüzde 11 farkla seçim kazandım. Bugün seçim yapılırsa daha büyük fark yaparız, yüzde 60'ın üstüne koyarız. Bu ülkenin her ferdinin demokratikleşme, bu ucube sistemden kurturlmayla ilgili mücadele etmesi gerekiyor. Van'a gidiyorum, Adana'ya gidiyorum adalet istiyorum. Ülkemin güzel insanların iyi eğitim aldığı, teknolojik gelişmelere ayak uydurduğu, insanları ezen ekonomik sistemden kurtulduğu." ifadelerini kullandı.