Allah'ın nezaketi ve lütfundan hiç mi ilham almadın dostum! O, düşünsünler diye hürriyet verip insan evladını kazanmaya çalışırken, uyarıcı ve öğüt veren peygamberler gönderip ıslah etmek isterken ve toplumun içinden keşke iyi insanlar çıksaydı da kötülükten vazgeçselerdi temennisinde bulunurken; sen kaybetmek için var gücünle çalışıyorsun!
Doğru yolda olmanın bizi veya sizi olmaz dostum! Yanlışsa yanlıştır doğruysa doğrudur...Apaçık olan fikirlerden düşünüp öğüt almak bir tercih işidir dostum! Biz okuduk ama anlayamadık yada göremedik...Sonuç kocaman bir hüsran ve çöküş hikayesi...
Bilir misin dostum!
Düşün diye hürriyet veriyor sana hak;
Çok korkardın amma istersin yine isteyeceğini O' ndan...
Hikmet bileceksin dostum!
Yüze konuşmayı ve engüzel bir şekilde münakaşa etmeyi bileceksin; kavga etmeyi değil...
Hastalığına teşhis koyamadıysa doktor; üzülme dostum sadece kalbinin sesini dinle ve teşhisi kendin koy! Dar geliyorsan kabuğuna çekil köşene yeni bir kabuk yap kendine olsun bitsin...

Değiştir gücün yettiğince; korkma her şeyin bir sonu var elbette! Gücün varken değiştir alabildiğince...
Yaşlandıkça uslanmıyorsun dostum!

Ben en iyisiyim en akıllısıyım demekten vazgeç! Hayat bir oyun; oynayanlarla oynama ve alay etme! İddiaların ayyuka çıkmış! Kaybedenleri diline dolayarak, alay ediyorsun! Kazananın kim olduğunu bilmeden "nakit kraldır" diyorsun.

Diyorsun ama bozuk para gibisin; zarar veriyorsun; ellerinin kirini aklında tutuyorsun; böbürlenerek ve gevrek gevrek sırıtarak! Başkalarının felaketi gün gelir sana da değer dostum!

Çaresizlikleri ve çırpınışları bir film gibi gördüğünün farkında mısın?