Trabzonspor ve Trabzon camiasının yakından tanıdığı isimlerden olan TFF eski Yöneticisi İbrahim Usta, Trabzon’da Trabzon medyasıyla bir araya geldi. Ayrıca basın toplantısına Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ve TSYD de katıldı.

Basın mensuplarıyla buluşma nedenini, “Uzun süredir bir araya gelememiştik. Nihayet zaman bulduk. Araya pandemi de girdi. Bu süreç sonrası dertleşelim, hal hatır soralım” diye açıkladı.

CUMARTESİ PAZARLARI SEVMEZDİM

TFF’deyken Cumartesi - Pazar günlerini sevmezdim. Çünkü hangi hakem ne hata yapacak diye endişeliydim. İnsanın olduğu yerde hata kusur oluyor. Bu stres üzerimizden kalktığı için biraz genç kaldık herhalde..

Türk futbolu hizmet etme adına ilerde bir şey olursa bilemiyorum.

Trabzonspor sayesinde 10 ay 10 gün hapis cezası aldım. 1,5 yıl da hak mahrumiyeti de aldım. Bunları çocuklarıma gurur vesilesi olarak anlatacağım. O zaman haksızlıkları gördük. Bunlara tepki verdik.

O dönemlerde 3 hafta içerde hakem hataları söz konusuydu. Bizde federasyon temsilcisiydik. İster istemez sende tepki gösteriyorsun. Bu aldığım cezalar benim için gurur meselesiydi.

Yabancı sınırlamsı konusunda son görev aldığımız yıl hatta biz bu uygulamayı başlatacaktık. Ama kulüplerde çok yabancı vardı bir kaç yıl öteye attık. Türk ligi tamamen yabancı çöplüğüne döndük.

Doğru bir karardır. Sil sile yoluyla beraber yıllar içinde biraz daha düşürülmesi doğru karardır.

TRABZONSPOR BAŞKAN ADAYLIĞINA NE DEDİ?

Trabzonspor’un bir yönetimi var başkanı var. Herhangi bir kongre sürecinde değil. Kongre için bir düşüncem de İbrahim Usta olarak yok. Trabzonspor’un başarılı olması için cani gönülden istiyorum. Usta ailesi olarak Trabzonspor’a cani gönülden destek vereceğiz.

Ama kongreyle alakalın düşüncemiz yoktur.

TFF BAŞKAN ADAYLIĞINA NE DEDİ?

TFF Başkan adaylığı konusunda şu an bir şey diyemem ama ilerde ne olur bilemeyiz. Eğer böyle bir şey olursa gerekeni yaparız” dedi.

MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINA NE DEDİ?

Siyasete bir kaç defa fırsat karşıma çıktı ama olmadı tercih etmedim. Ama bilemiyorum talep gelirse memnunluk duyarsam niye olmasın. Olmak için bir çabam yok.

TFF KURULLARI İÇİN NE DEDİ?

Kurullar tarafsız kişilerden oluşturulması gerekir. Federasyonun yönetilmesi için bu tarafsızlık olmalıdır.

Her kulübe eşit mesafede olmak gerekir.

Bu anlamda kurullar federasyon yönetimden daha dikkatli seçilmesi lazım. X kulüpten 4-5 kişi koyularak olmaz. Maalesef çok kez bu şekilde oldu. Hiç bir federasyon takımların mağdur edilmesini istemez ama kurullar eşit seçilmelidir.

Bence onları da seçimle beraber atamak lazım. Mehmet Ali Yılmaz döneminde hakemler kura ile çıkardı.

Kurullar seçimle gelebilir.