Haberlobi - Haber Servisi // İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon'da basınla buluştu.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

  • "İstanbul, Türkiye'nin özetidir. Her 5 kişiden 1'inin yaşadığı şehirdir. Bu bağlamda Trabzon'da Yomra Belediyesi'nin bizimle işbirliği yaptığı parkta Hürriyet Parkı'nı açacağız. Bizim buraya geleceğimiz tarih 1-1,5 aylık bir süreçte belliydi. Ancak çok özel bir tarih oldu. Trabzonspor'un şampiyonluğunun kutlu olduğu bir tarihtir. Trabzon'da spor tutkusunun temeli çok uzundur. Ben bu şehirde hem spor hem de spor yöneticiliği yaptım. Burada kusursuz bir kutlama yapan hemşehrilerimi de kutlarım."
  • "Rize ve Artvin'de ziyaretler yaptım. İyidere'den başlayarak Rize'nin merkezi, Derepazarı, Çayeli, Arhavi, Hopa derken Kemalpaşa'ya varıncaya kadar eksiksiz bir Karadeniz turu yaptık. İYİ Parti İl Başkanları, geçmiş ziyaretimde 'Karadeniz gezisi yapıyorsunuz, Rize ve Artvin'e uğramıyorsunuz' demişlerdi. Otobüse binince Trabzon'un ilçelerine uğramadan yola çıktım."
  • "Hemşehrilerimle buluştum. Birçoğunuzun bilmediği, benim o memleketler de çok anım var. Babam inşaat malzemeleri toptancılığı yapıyordu. Ben de ona destek olmak amaçlı o coğrafyaya çok gittim. Oralarda çok anılarım var. Çok fazla baba dostum var. Yaşlı bir amca hem dedemi hem de babamı anarak, gözyaşlarına boğulmuştu."
  • "Türkiye'deki bütün olumsuzluklar (eğitimden, ekonomiye), insanların memnuniyetsizliği mevcut. Değişim söz konusudur. Bunu değiştirecek olan da muhalefet bloğudur. 6'lı masanın ana hedefi daha fazla demokratikleşmektir. Bizde bu hedefe yönelik yardımcı oluyoruz."
  • "İstanbul lokomotif bir şehirdir. Konulara duyarsız kalan, sessiz olan bir İBB Başkanı kabul edilemez. Türkiye'deki her konuya müdahil olmak, konulara hassas kalmak mecburiyetindeyiz. İstanbul'u yöneten Türkiye'yi yönetir sözüne katılmıyorum. Ancak sessiz duramassınız."
  • "Cumhurbaşkanlığı adaylığı benim gündemimde yok. Ancak önümüzdeki seçimde gündemimde 'değişim' var. Bu değişime hepimizin ihtiyacı var. Buna en çok benim ihtiyacım var. Bu ülkede AK Partili belediye başkanlarının bile değişime ihtiyacı var. Sözünü söyleyemeyen, sesini çıkartamayan belediye başkanı olsa ne olur, olmasa ne olur. Millet demokrasinin en güçlü kalesi olması gereken yerel demokrasi temsilcilerini  kendi sorunlarını dile getirmesi seçer ve bunu bekler. Bu sürecin değişimle taçlanması gerektiğine inanıyorum."
  • "Bizim partimizde genel başkanla yarış yoktur. Genel başkandan izin alarak konuşmak diye bir şey bizim partimizde söz konusu değil. Ancak iktidar partisinde özgür irade yok; insanların eline ne konuşması gerektiğinin metnini yazıp verdiklerini düşünüyorum. Bugün bizim gündemimizde ne cumhurbaşkanlığı meselesi ne de Ankara BB. Başkanı Mansur Yavaş ile bir yarış içindeyiz. Aramızda bir yarış vardır. 11 büyükşehir belediye başkanlarımız benim moderatörlüğümde toplantılar yapıyor."
  • "Trabzonspor ile Fenerbahçe kulüpleri arasında gerginlik hiç yakışmıyor. Bunun biran önce bitmesi gerekiyor. Türkiye'de hiçbir kulübün kavgası yakışmaz. Spor kavga alanı değil. Bundan beslenen spor yöneticiler, yazarlar, başkanlar, taraftarlar olabilir; ancak bundan beslenen milyonlar olamaz. İçim acıyor. Olmaz böyle birşey. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında neredeyse 50 yıla dayanan tatlı rekabetin iyiliğe dönüşmesi hususunda hangi görev verilirse ben ona talibim. Çatışmanın ve seviyesiz tartışmanın asla bir tarafı olamam. Ama centilmenliğin, dostluğun her hususunda aralarında köprü olurum. İstanbul'un üç önemli kulübü var. Bu kulüplerin Türkiye'de en fazla diyalog içinde olması gereken 4. kulüp Trabzonspor'dur. Bunu tarih ortaya koymuştur. Bu kulüplerin biraraya gelip konuşmaları ve bu husumeti bitirmeleri gerekir. Bende burada her türlü görevi yapar ve ortada dururum."
  • "Keşke Trabzon ve Rize, iktidar için bu kadar önemli olmasaydı. Boztepe'nin önünde diktikleri 60-70 metrelik viyadük abidesinden belli. Keşke böyle değilde; makul bir önem ortaya koysalardı. Allah aşkın bu bölgede ne üretiyoruz. Allah'ın bize verdiği doğal lütfü hoyratça pazarlamanın dışında ne yapıyoruz? Trabzon ve Rize eğitimde kaçıncı sırada, buna bakıyor musunuz? Bakın ve üzülün. Yüzde 60-70 oy alsan ne olur. Ben bu şehre üzülerek bakıyorum. Trabzon başta olmak üzere, Karadeniz'in illeri en çirkin yapılaşan illerdir. Sahilden gittiğinizde ya toprak, ya çöp yığınıdır. Hep beraber bunu düşünmeliyiz. Kendimi de bunun içine alıyorum. Çok üzgünüm. Şuanda Karadeniz nüfusu en hızlı yaşlanan nüfustur. Halbuki Trabzon, Rize, Ordu gibi illerin nüfusu Türkiye2nin en genç nüfustur. Burası en çok yaşlanan nüfus oluyor. Çünkü hiçbirinizin çocuğu burada durmak istemiyor. Buna üzülmüyor musunuz?"

imamoğlu-ahmet-kaya-hacısalioğlu

Buluşmadan konuşmalarının tamamını izleyebilirsiniz: