Trabzon’da vatandaşın yoğun tepkisiyle iki kez stantları kaldırılan HÜDA-PAR’ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Yapıcıoğlu açıklamasında Trabzonluları hapis cezasıyla tehdit etti. 

Trabzon’da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi öncesinde  Kahramanmaraş Caddesi’ne stant açan HÜDA-PAR’ın standı dün vatandaşın tepkisi sonrasında kaldırılmıştı. HÜDA-PAR stant ısrarını sürdürdü ve bugün de aynı caddede stant açtı. Vatandaşların tepkisi arttı, vatandaşlar stanta saldırınca emniyet güçleri stantı güvenlik çemberine aldı. Yaklaşık 5 saat süren gerginlikte Emniyet Müdürü Murat Esertürk öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. 

CİDDİ BİR KARŞILIĞI VARDIR 

Çıkan olaylarla ilgili açıklama yapan  HÜDA-PAR’ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Trabzonluları hapis cezasıyla tehdit etti.

Yapıcıoğlu, “Bazı provakatörler, ilginin ve teveccühün devam etmemesi için yeniden bugün vatandaşları provake edip, yalan yanlış bilgilerle insanları oraya yığdı. Bizim siyaset yapma hakkımızı bir anlamda engellemeye çalıştılar. Aslında bu ciddi bir suçtur. Türk Ceza Kanunu’nda düzenlenmiş, anayasadaki siyasi hakların engellenmesi, eğer bir kişi ya da topluluk güç kullanarak ya da tehdit ederek, siyaset yapma hakkını engellerse bunun cezası 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıdır. Eğer bu fiil toplu olarak işlenirse Trabzon’da olduğu gibi kitlesel bir şekilde işlenirse o zaman yine ceza kanunun 119. Maddesine göre ceza ikiye katlanır. Yani 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ve ciddi bir karşılığı vardır” dedi.

855f7e14-955d-4c95-8f52-e361ad015109