Trabzonspor'un eski yıldız Hrvoje Cale Taka Gazetesi'nden Furkan Uzun'a teleröportaj verdi. Trabzonspor'u hala unutamadığını ve her maçını izlediğini söyleyen Hırvat eski fubolcu, bir gün yeniden Trabzonspor maçını izlemeye geleceğini belirtti.

2008 yılında teknik direktör Ersun Yanal ile birlikte yeni bir yapılanmaya giden Trabzonspor, Hırvatistan'ın lokomotif takımlarından Dinamo Zagreb'te oynayan Hrvoje Cale'yi 2,2 milyon Euro karşılığında kadrosuna katmıştı.

Kariyerinin en fazla maç oynadığı takım olan Trabzonspor'u hala unutmadığını söyleyen Cale, Türkiye'de geçirdiği 3 yılı değerlendirdi.

TRABZONSPOR BENİM İÇİN ÇOK ŞEY İFADE EDİYOR
Trabzonspor senin için ne ifade ediyor sorusuna, "Trabzonspor'da üç güzel sezon geçirdim. Trabzonspor benim için çok şey ifade ediyor. Orada bir sürü insanla tanıştım ve yeni arkadaşlar edindim. Hatta bazıları ile hala iletişim halindeyim. Harika bir takımımız ve birçok başarımız vardı. Üç muhteşem sezondu." dedi.

Trabzon'u nasıl hatırlıyorsun, şehir hakkında neler söylemek istersin soruna, "Yemekleri hatırlıyorum, favorim kıymalı pideydi. Taraftarlarımızı asla unutmayacağım. Onlar her zaman yanımızdaydı." dedi.

EGEMEN'İN İYİ BİR ANTRENÖR OLACAĞINI BİLİYORDUM
Trabzonspor'u hala takip ettiğini belirten Cale, "Trabzonspor'u tabii ki takip ediyorum. Ayrıldığım günden beri televizyonda Trabzonspor'un maçlarını izlemeye çalışıyorum. Egemen Korkmaz benim çok iyi arkadaşım ve bir gün harika bir antrenör olacağını biliyordum. Ona en iyi dileklerimi iletiyorum ve şampiyon olmaları için herşeye sahip olduklarını biliyorum.

Şampiyonluk kutlamalarına davet edilmesi halinde katılabileceğini ifade eden Cale, "Eğer şampiyon olurlarsa beni de kutlamalara davet ederlerse; katılmaktan çok mutlu olurum" dedi.

hrvoje-cale-portre

TRABZONSPOR'DAN AYRILIŞIM GARİP BİR DURUMDU
Trabzonspor'dan ayrılışını anlatan Cale, "Garip bir durumdu. Ne olduğu konusunda hala tam olarak emin değilim. Umarım bir gün Şenol Güneş ile bu konuyu konuşabilirim. Pek iyi bir ayrılık olmadığı için üzgünüm." dedi.

cale-trabzonspor-dan-ayrılmak-istemiyorum

Trabzonspor'da gösterdiği başarılı performansla özellikle Alman kulüplerinin dikkatini çeken Hrvoje Cale, 25 Ağustos 2011'de bedelsiz olarak Wolfsburg'un yolunu tutmuştu. 

ŞENOL GÜNEŞ İLE SON İKİ AY HARİCİNDE İYİYDİK
Şenol Güneş ile arasındaki ilişkiyi açıklayan Cale, "Şenol Hoca harika bir teknik direktör. Antrenörlük kariyerinde büyük başarılara imza atıyor. Trabzon'daki son iki ayım dışında Şenol Hoca ile çok güzel bir ilişkimiz vardı. Ona en iyi dileklerimi iletiyorum. Belki yıllar sonra bir gün karşılaşır ve kahve içeriz." dedi.

trabzonspora-yattaradan-sonra-bir-surpriz-daha_14152159731

Türkiye-Rusya karşılaşması için Medical Park Stadyumu'na gelen Cale, "Avni Aker Stadyumu harikaydı ama bu yeni stadyum tam olarak birinci sınıf bir stadyum. Türkiye-Rusya maçında Yattara ile birlikte stadyumdaydım. Atmosfer çok güzeldi. Trabzonspor kendi evinde oynadığında taraftarların çılgın bir atmosfer yarattığını düşünüyorum. Umarım bir gün Trabzonspor'u yeni stadyumda izlemeye geleceğim." dedi.

2010-11'İN GERÇEK ŞAMPİYONU TRABZONSPOR'DUR
2010-11 sezonunda çok güçlü bir kadrolarının olduğunu belirten Cale, "O sezon güçlü bir takımımız vardı. Jaja, Selçuk İnan, Egemen Korkmaz, Burak Yılmaz gibi üst düzey birçok oyuncuya sahiptik... Fenerbahçe o sezon ne yaptı bilmiyorum ama onlar UEFA onları Şampiyonlar Ligi'nden men etti. O yüzden 2010-11'in gerçek şampiyonu Trabzonspor'dur." dedi.

2010-11-trabzonspor

OLİMPİYAT'TA 70 BİN KİŞİYE OYNADIĞIMIZ İBB MAÇINI UNUTAMIYORUM
2010-11 sezonunda Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor olarak bilinen Başakşehir'e karşı alınan galibiyeti unutamadığını belirten Cale, "Benim için en unutulmaz maç 2010 yılının Aralık ayında İstanbul deplasmanında İstanbul Büyükeşhir Belediyespor'a karşı Olimpiyat Stadyumu'nda oynadığımız maçtı. 65-70 bin taraftarımız o gün bizi izlemeye gelmişti. Asla unutamayacağım karşılaşmaydı. Bunun için Trabzonspor taraftarına teşekkür ederim. Bununla beraber 2010 yılında Şanlıurfa'da Fenerbahçe'ye karşı oynadığımız ve kazandığımız Türkiye Kupası maçını asla unutmayacağım. O maçı çok iyi hatırlıyorum. Karşılaşmayı kazanıp şampiyon olarak Trabzon'a döndüğümüzde havalimanında çılgınlık yaşanmıştı. Taraftarlar şampiyonluğumuzu harika bir şekilde kutladı. Bu taraftar bunu hakediyordu. Her zaman her yerde en büyük Trabzon!" dedi.

hrvoje-cale-turuncu-forma

hrvoje-cale-liverpool-maçı