Özlemişiz futbolu. Hele ki oynayan Trabzonspor ise üstelik bir de Avrupa maçı ise tadı bambaşka oluyor. Bir fırtına esti ki iki yönlü, bi bizden bi onlardan. Hücumda patron çıldırdı, defansta ise delirdi, sapıttı. Sahi dün akşam ne oldu öyle ya!

Maç başlar başlamaz ileri uçta iyi işler yapacağını belli etti Trabzonspor. Rakibi baskıya aldı, sahasından çıkarmadı, şut çekti, pas yaptı, çalım attı. Hücum adına her şey yani. Golü de buldu, hazırlık maçındaki golün kopyasıyla. Takım öyle ataklar yapıyordu ki rakibin golü arada kaynadı. Taraftar “Nasılsa atacağız” düşüncesinde o kadar emindi ki umursamadı bile bu golü, hafif bi duraksamanın ardından coşkusuna döndü. Hücum üzerine hücum, atak üzerine atak. İkinci golü attık, taraftar mutlu, 3, 4 hatta 5 olur havasında. Derken o da ne Molde yine attı. Her şey güzeldi, iyiydi ama sanki bir şeyler yanlıştı. Moral bozmak yok, nasılsa atarız. Attık da. Üçüncü gol sonrası akıllara gelen acaba sorusu cevabını çabuk buldu, Molde yine yakaladı bizi. Bu kadar keyif alırken neden böyle oluyordu ki. Hiçbir şey olmasa bile bir şeyler oluyordu ve yanlış oluyordu. Derken maç bitti. Akıllarda tek düşünce; “Böyle oynarsak biz bunları orada eleriz”.

Peki eleyebilir miyiz gerçekten? Neden olmasın. Bu hücum gücünü sağlam bir takım savunması ile bütünlersek buradaki skordan çok daha iyisini alırız. Heyecan var, oyun okuma var, kritik paslar var, oyunu terse yıkma var, kaliteli ayaklar var, en önemlisi sahada futbol aklı var. Abdullah Avcı’ya büyük iş düşüyor, bir haftalık arada takım savunması düzeltilebilir. Rakip 3 kere geldi 3 gol attı gitti. Gelince atamazlarsa biz gidince attığımız için sıkıntı olmaz. Molde iyi rakip, ciddiye almakta da yarar var. Ligleri başlamış, lider durumdalar, kontraya iyi çıkıyorlar. Onlar iyi ama iş yine bizde bitiyor. Oyunu hücum ve savunma anlamında koordine edebilirsek Roma’yı ziyarete rahat gideriz.

Özetle; yediğinden fazlasını atabilecek takım yememeyi becerebilirse çok iyi işler yapar. Eksikler yok mu, var. Tamamlanabilir mi, tabi ki. Turu geçer miyiz, doğru işlerle elbette. Roma’da hava güzel mi, bakacağız.

Kalın sağlıcakla.