Başıboş insanlara, avare avare dolaşan gençlere bakıp da ukalaca ahkam kesenlerin dillerinden düşürmedikleri aşağılayıcı bir cümle:
 "Hiç bir şey yapamıyorsan limon sat!" 
Önerdikleri en akıllıca çözüm bu cümleden ibaret! Bu söze maruz kalanları hiç düşündün mü sevgili dostum!

Düşünemezsin elbette ama, gün gelir düşündürürler insana mahiyetini...Hastalıklı ruh halidir insanları dışlamak ve aşağılamak; üstelik de bize mahsus bir kültür! Kimse sorgulamaz kendini ve ülkenin gerçeklerini..."

Her koyun kendi bacağından asılır " cümlesi, bu aşağılıkların, yaşam rehberidir; kendi dünyalarının vazgeçilmez felsefesi...

İlkel insan örnekleridir bunlar! Bozuk düzene laf edemezler; korkak ve sinsidirler; vurdumduymazdırlar; ülkenin kaderini belirleyenleri eleştiremezler bile...

Bütün dünyaları, üzerinde oturdukları ve kaybetmekten korktukları deste deste dolarları, euroları, altınları ve gayrimenkulleridir. Bakışlarında can da yoktur ruh da! Sadece inandıkları dinden korkarak verdikleri zekat, fitre, sadaka ve diğer maddi bedellerdir.

Bunları yerine getirdiklerinde madden arınmış olurlar; maneviyatlarını da namaz, oruç, hac ve kurban değerleriyle temizlerler.

Sonuçta onlar tertemizlerdir!
Velhasılı kelam sevgili dostum; kim neye inanıyor ya da inanmıyor bilinmez ama, insanın önceliği neyse ilahı da o oluyor ve sonuçta ilahlara inandığının kimse farkında olmuyor. Sen, sen ol sevgili dostum; gününü, zamanını nafile işlerle harcama!

Maddi veya manevî gücün ve aklın neyse sevdiklerinin yanında ve gönlünde yer al!

Gerisi Allah kerim...