Her günün derdi kendine yeterken dostum; yarının derdi bırak yarının olsun!
Öfkeliyiz ve kaygılıyız evet; lakin bir şeyler yapan hata yapıyor...İşi yokuşa sürüp de güçleştirenlere yazıklar olsun!
Övme bir zalimi; seçme kötünün iyisini dostum!

Her zulme sükut ederek isyan etmekten vazgeç; boyun eğme! Cellat yeni kurbanlarını beklerken, isyan etmeden haykırışın ne anlamı var ki!

Kıyamettir yaşanan kimse anlamasa da, dumduma yalnızlıklar ve bencillikler... Ezilenlerden yana ol; kimse ismini anmasa da, Hakk davasıdır bu deyip şerefinle gömül toprağa! Kötülükten uzak gir gönüllere, tarihin derinliklerine ve de Yüce Huzura!
Bak dostum! Esas cennetin ve cehennemin ayrıntısını ancak Allah bilir! Sen, sen ol ne zaman birini çıkarsız, hesapsız ve pazarlıksız sevmeyi başarırsan bu dünyanın cenneti oradadır. Birbirimizle kavgaya tutuşsak, nefrete, hasete ve kine bulaşsak tepetaklak cehenneme düşüveriyoruz. Cehennemimiz de kıyametimiz de budur yaşanan...! 
Esas cennet, insanın ama insan olanın yeniden yaratıldığı, üretken, doğurgan, bolluk dolu bir yer!

Allah, sizi amiyane tabirle krallar gibi yaşatacağının vaadinde bulunuyor. Lakin bunun dışında gerçek doğruyu elbette ancak Allah bilir!
Yeryüzündeki cehennem konusuna hiç girmeyelim; bilen zaten biliyor; yaşayan yaşıyor...

Diğer cehennemin ise potansiyel adayları çok ama hem de olduğundan çok!
Allah merhametlilerin en merhametlisi iken ve herkese kendini düzeltmesi için süre verirken; sen kim oluyorsun ki, bu kadar adaletsiz kararlar verebiliyorsun! Evet, kim oluyorsun izah et de, bilsin herkes! İstersen yardımcı olayım sana! De ki ben iblisim; şeytanım; kötülüğün yeryüzündeki temsilcisi...Her neysen papucunu ters giymeye hazır ol o zaman!