Hijyen gereçlerinden biri de havludur. Havlu nemli veya ıslak vücudun temizlenmesini, kurulanmasını sağlar. Havlu eğer ki yeterli kurulamayı yapmazsa nemli bölgelerde bakteri üremesi olabilir. Ayrıca havlu modelleri nemli bölgeyi kuruturken teni tahriş etmemelidir. Olabildiğince yumuşak olması gerekir. Bebekler için kullanılan banyo havluları çok yumuşak ve kaliteli olmalıdır. Bebeklerin ciltleri çok daha narin ve tahriş olmaya açıktır. Bebek ve çocuk havluları daha havalı ve hafif kumaşlardan elde edilir.

Havlu modelleri kullanım alanlarına göre ayrılır. Plaj havlusu, el havlusu, mutfak havlusu, ayak havlusu, banyo havlusu, saç havlusu gibi birçok çeşidi vardır. Özellikle banyo havluları dikdörtgen şeklinde ve diğer havlulara göre ölçüleri daha büyüktür. Vücudu sarması amaçlanır. El havluları ise her gün kullanıldığı için kokma yapmayacak şekilde olmalıdır.

Yumuşak Havlu Çeşitleri

Pamuklu havlu modelleri yumuşak olması ve suyu iyi emmesi bakımından sık tercih edilir. Ayrıca pamuklu ve farklı iplerden karışık havlu türleri de vardır. Havlular farklı renklerde olabildiği gibi üzerlerinde tasarım bulunan havlu çeşitleri de vardır.

Özellikle çocuklar için üretile havlularda sevdikleri karakterle baskı yapılarak havlu modelleri eğlenceli hale getirilmiştir. Havlular set şeklinde olduğu gibi tekli satışları da vardır. Havlu kullanım sırasında hijyenik olması için sık değiştirilmeli ve uygun şekilde temizlenmelidir. Farklı havlu çeşitleri ve modelleri için https://www.madamecoco.com/havlu/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.