Hatay'da dün başlayan ve 3 ilçeye yayılan orman yangınları 33 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangınla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı.
Hatay'ın Belen ilçesinde dün başlayan ve İskenderun ile Arsuz ilçelerine sıçrayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Dün öğle saatlerinde başlayan yangın, Arsuz ilçesine bağlı Nergizlik ve Karahüseyinli mahalleleri arasında etkisini sürdürüyor.

Orman yangınına 1 uçak, 5 helikopter, 230 arazöz, 18 dozer ve 864 personel katılıyor. Rüzgar müdahale güçleştirirken alevlerin yayılmasını sağlıyor.

Evler alevlerin arasında kaldı

Belen ilçe merkezi yakınlarındaki Petek mevkiinde çıkan ve dün kontrol altına alınan yangın bölgesinde, alevler yeniden yükseldi. Binalara yakın alandaki yangın nedeniyle bazı evler alevlerin arasında kaldı.

Belen Belediye Başkanı: Gözaltına alınanlar var

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, TRT Haber'de yaptığı değerlendirmede, yangının terör eylemi ve kundaklama üzerine çıktığını düşündüklerini söyleyerek bazı kişilerin gözaltına alındığını açıkladı.

Yangında 10 kişinin hafif yaralandığını, 20'nin üzerinde konut ve 5 aracın zarar gördüğünü kaydeden Gül, "Kısa zamanda inşallah tüm yangınlar kontrol altına alınacak. Bu işi kim yaptıysa yargı önünde hesabını vermesi için ne çalışma gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.