İl Başkanı Velioğlu hakkında bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle savcılık tarafından soruşturma açılıp dava edildiği, bu tavrın tamamen muhalifleri susturmak için olduğunu belirtti.

Hasan Kamil Velioğlu: şunları söyledi: 

Gelecek Partisi Genel Merkez Seçim ve Hukuk İşleri Başkan Yardımımız Avukat Emrah Kılıç Bey,
Demokrat Parti Trabzon İl Başkanım Ali Akar ve Değerli Yöneticileri
Saadet Partisi İl Teşkilat Başkanı Ahmet Yakuphan
Gelecek Partisinin çok kıymetli teşkilat mensuplarımız
Saygıdeğer basın mensupları
Ve bugün beni yalnız bırakmayan Kıymetli eşim ve oğlum.
Hepinizi saygıyla selamlıyorum
26 yıllık siyaset yaşantımda her zaman hukukun üstünlüğünü ve Özgürlükleri savunan bir siyasetçi olarak; Bugün burada yargılandığım için değil ama özgürlüklerimizin teminatı olması gereken kurumlarının siyasi iradenin çıkarları uğruna özgürlüklerimizi kısıtlamaya çalıştığına şahit olduğum için üzülüyorum.
3. dünya ülkelerinde dahi görülemeyecek bir şekilde, ülkemizde mahkemeler Muhalif siyasetçilere sopa olarak kullanılıyor ve siyasi yasaklı hale getirilmeye çalışılıyor.  
Benim üzerimden tüm muhalif siyasetçilere karşı yapılan hukuksuzluğun net olarak anlaşılması için, yargılanmama konu olan sosyal medya paylaşımımda ki ifadelerimi, burada basınımız vasıtasıyla kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. 
Bu paylaşımım, bir zamanlar “siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz” denilen, “15 Temmuz darbesinin arkasına ki ülke” olduğu söylenen İsrail’in cumhurbaşkanına ülkemizde resmi tören düzenlendiği günlerde, 12 Mart 2022 tarihinde ki ifadelerimdir.
İfadelerim kelimesi kelimesine şu şekildedir…
İktidardan beslenen tayfanın paylaşımlarına bakıyorum da sürekli iftiralarla Ahmet Davutoğlu düşmanlığı yapıyorlar. İsrail Cumhurbaşkanına tek kelime etmeyen bu tayfanın bizi düşman bellemesi ne kadar doğru yolda olduğumuzun göstergesidir. 
Elbette ki Filistin davasını satanlarla aynı yolda yürümeyecektik. 
Elbette ki 15 Temmuz şehitlerini para uğruna yok sayanlarla aynı yolda yürümeyecektik.
Elbette ki kamu malını çalanlarla yan yana olmayacaktık.
Bu ifadelerden, Devletimizi, Milletimizi, Hükümeti, Büyük Millet Meclisini ve Yargı Kurumlarını alenen aşağıladığım iddiasıyla hakkımda hapis cezası ve siyaset yasağı talep ediliyor. 
Onurlu hiç kimsenin kamu malını çalanlarla birlikte olmaması gerekirken, 
İnançlı hiç kimsenin Filistin davasından vazgeçmemesi gerekirken,
Vicdanlı hiç kimsenin 15 Temmuz şehitlerimizin hatırasını yok saymaması gerekirken, 
Bu Onurlu, İnançlı ve Vicdanlı duruşu sergileyen bizler hakkında kamu davası açılması siyasi iktidarın akıldan, izandan ve toplumun değerlerinden ne denli uzaklaştığının açık bir göstergesidir.
Ülkede onca rüşvet ve yolsuzluk vakaları ifşa olurken hepsinde ölü taklidi yapan Adalet Bakanlığının, “Hasan Kamil Velioğlu” konu başlıklı yaptığı yazışmalarla şahsım hakkında açılan bu hukuksuz davanın akıbetini sorgulaması, savcılık makamından da “iddianamesi hazırlandı ve mahkemeye sevk edildi” şeklinde cevap yazılması bu davanın siyasi saiklerle açıldığının ve siyasi iktidarın yargıyı ne denli siyasallaştırdığının açık göstergesidir.
Siyasi iktidar, toplumun önüne konulana şükretmesini ve asla karşıt bir ses çıkarmamasını istiyor. Bunun için de biz siyasetçileri susturmak, toplumda baskı ve korku iklimi oluşturmak istiyor. 
Bundan bir asır önce, 7 düvelin top ve tüfeklerinden korkmayan bir milletin torunlarını baskıyla korkutabileceklerini sindirebileceklerini sanıyorlar…
Ama Yanılıyorlar…
Milletimiz müsterih olsun. Yapılacak olan ilk seçimden sonra bu hukuksuzluklar ve bu yozlaşmış zihniyet gidecek, Adalet GELECEK, Hukuk GELECEK, Özgürlük GELECEK…
Kamuoyuna saygılarımla…