İnsanın manevi dünyasında bulduğu anlam, yani " içsel huzur ", iyi yaşamın kapısını aralıyor çoğu kez sevgili dostum! Yapıcı ve kararlı bireyler olarak, insanlığa ve yaşama estetik kazandırıyorlar. Çoğu insanın böyle bir arayış içinde olması da, elbette belli bir deneyimin sonucu olarak ortaya çıkıyor.

Isın aslında sevgili distum; sevgi denilen ve herkesin başka başka tanımladığı sihirli kelime, karşılık beklemeden yapılan bütün insanı davranışları iceriyor; verdikçe büyüyen bir güce dönüşüyor...Sevginin bir gerçeklik oldugunu ve sevginin olduğu her yerde, insanlığın bir umudu olduğunu da bilmelisin! Sevgi varsa umut da vardır! Sevgi bazen acı çekmeyi hafifleten sihirli bir duygu hali...Günleri insanlar arasında dolaştıran ilahi güç,kısmen acı çekiyor olmanın, elbette bir sonu ve başlangıcı olduğunu da ilan etmiştir. Her zorluktan sonra bir kolaylık, her kolaylıktan sonra bir zorluk yasasında olduğu gibi...

Önemli olan,  sevginin ne derece aranır olup olmadığıdır sevgili dostum! Sevgisiz ve ruhsuz ellerde büyüyen bir neslin ortaya koyduğu  dünyanın gerçekliği işte bu!

Sevgi, karanlık ve bir o kadar, hiç de adil olmayan bu düzende, büyük bir sorumluluk almaktan ibaret...Diğer tarafta, insanları sevgiden uzaklaştırarak onları kontrol etmeye çalışan, boş veren, kendi zevki için yaşayan karakterlerin dayatması...Emredici, üstünlük gösterici, hüküm verici olan ilahi güç; kudret sahibi olarak, insanoğlunun eşitlikçi bir toplum hayaline rehberlik ve hakemlik yapar! Her zaman, tevazu içinde, alçakgönüllü bir yaşam felsefesinin sınırlarını çizer...

Korkuya gelince sevgili dostum; ilahi güç, "korkacaksan benden kork başkalarından değil" mesajını verir adeta...Insan olanın önünü açarcasina korkusunu satın almıştır adeta! Şu bir gerçek ki sevgili dostum; korku insanın bireysel gücünü ve ruhunu çalıyor. Birileri, insan evladını düşünmeyen yığınlara dönüştürmek için korkuyu kullanıyor. Onlara hak etmedikleri bedava yemekler vererek, çalışarak kazanamadıkları değersiz paralarla besleyerek, korkuya ve rüşvete alıştırıyorlar. Şayet dünyayı sevgiyle değiştirmek, huzur ve güvenliği sağlamak isteyenlerin karşısında direnmesi gereken şey budur. Insanlığı kurtaracak veya kurtarabilecek olan kişiler, o yığınlar içinden degil; ilahi gücün  verdiği zekayı geliştirip ilham gücünü kullanabilen cesur yürekli " şövalye ruhlu" korkusuz insanlar içinden çıkacaktır. Zira insan, kurtarılmaya değer bir varlıktır.

Bütün bireyler, kaldırılmaya ve korkutulmaya; adaletle adaletsizlik, korkaklıkla cesaret, fedakarlıkla açgözlülük, merhametle hilekârlık arasında tercih yapma hakkını kullanarak bunu başarabilecekmiş. Insanın adaletsizlikten, açgözlülükten ve aldatmacadan uzaklaşmayı başarabildiği kadar; adaleti, doğruluğu, merhameti ve şefkati bulma sorumluluğu da vardır. Bu nedenle, adaletsizlik, yalan ve açgözlülük karşısında dürüstlüğü, doğruyu ve merhameti savunmak için sesini yükseltmekten asla korkmayacaksın sevgili dostum! Tarihte güç  ve büyüklük şehvetiyle zehirlenmiş tüm şeytansı karakterler ve lider bozuntuları, kendileri basbayağı aptal ve cahil olan tüm bu fırsatçılar, insanı köleleştirmek için insanın korkusunu ve hırsını kullanmıştır. Bugün de kullanmaya devam eden tüm bu politikacı tipleri yeryüzünden silecek olan, çoğunluğun insan olma arzusu ve isteği olacaktır.

Unutma sevgili dostum; hakikat gizemlidir, yakalanması zordur, daima onun peşinden koşulur. Özgürlük, mutluluk verici olduğu kadar tehlikelidir de; onunla yaşamak zordur. Ve bu iki amaç uğruna, zayıflıklarımızı bilerek, acıyla fakat kararlılıkla, bu uzun ve meşakkatli yolu hep birlikte yürümek isteyenlere selam olsun sevgili distum; selam olsun!