Cem Uzan’ın partisi Genç Parti’nin Trabzon İl Başkanlığını bir dönem yapan, Trabzon’un spor ve siyaset dünyasının sevilen ismi Haberlobi’nin de danışmanlarından Hakan Aygün, Ahmet Metin Genç’in bu dönem Milletvekili olması gerektiğini savundu. 

Hakan Aygün,”Bazı insanlar siyasetin figürü olur. Bundan ancak yararlanır. O siyasi gömleğini üstünden çıkar at ismiyle kaybolur gider. Biz bu şehirde onlardan olmadık” dedi. 

“Bundan 20-25 yıl önce siyasete ayrı partilerde birlikte başladığım Ahmet Metin Genç iyi bir arkadaşımızdır. O farklı kulvarda ben farklı kulvarda siyaset yaptık” diyerek başlayan Aygün şunları kaydetti: 

AHMET BAŞKAN SİYASET ÜSTÜ BİR İSİMDİR 

“Bu yıllar içerisinde bir çok siyasetçi bu şehirden geldi geçti. Ahmet başkanın bu şehir için çok önemli bir kişilik olduğunu düşünüyorum. Ben il başkanıyken o da Ak Parti il başkanlığı yapmaktaydı. Şimdi Şehrimizin taşını toprağını bilen Trabzonspor’a sahip çıkan bir belediye başkanımızdır. Başta söylediğim gibi Ahmet Başkan siyasi bir figürden ziyade şehrin üst kimliğinde yer alan önemli bir ismidir. Siyasi gömleğini üstünden çıkar ismiyle her zaman bu şehre yine güç verir. Bu dönem Ankara’ya seçilecek olan 6 vekilden birinin mutlaka Ahmet Metin Genç olması gerektiğini Trabzon adına söylemekten çekinmem.”