Ülkemiz orman yangınlarıyla mücadele ederken, tüm kurumlar, vatandaşları yangınların söndürülmesi için seferber oldu.

Vatandaşlar, iyi niyetiyle yangını söndürmek için ormanın derinliklerine giderken; yangın söndürme konusunda uzman kişileri de istemeden engel olabiliyor. Devletin kurumları bu sefer hem yangınları söndürmekle hem de vatandaşları korumak adına geri çekilmek zorunda kalıyor.

Yangın bölgesinde mücadele eden yetkili bir kişi sosyal medyada yayınladığı videoyla; ellerine telefonu alıp yalnızca video çekmek için gelen vatandaşları uyardı.

Videoda şu ifadeler kullanıldı:

"Bir haftadır gecemiz gündüzümüz birbirine girdi. Deli gibi uğraşıyoruz. Yalnızca İnstagrama video koymak için çırpınan insanlar lütfen gelmeyin. Yangın için eğitimli ekiplerle yukarı çıkıyoruz. Canımızı dişimize takıp alevlerin arasına giriyoruz. Sadece video çekmek için, sosyal medyaya poz vermek için; grubu bile olmayan, terlikle yukarı çıkmaya çalışan, elinde cep telefonu ile bizleri bölmeye gelen insanlar var. Bunların yüzünden ekibimiz geri çekilmek zorunda kalıyor. 'Sularımız kesildi' diye bas bas bağırıyorlar. Bilinçsiz çıktığınız yerde, alevlerin etrafınızı sarıp ölmeyin diye sularınız bilerek kesiliyor. Bizim de ekibimizi aşağıya indiriyor. Eğer aşağı inmezseniz etrafınızı alev çevirdiğinde ölürsünüz. Bu şaka değil. Kaç arkadaşımızın her tarafı yandı. Bize engel olmayın. Telsiziniz yok, maskeniz yok. Lütfen herkes aklını başına alsın."