Doğu Akdeniz, Ege adaları, mülteci sorunu gibi birçok konu nedeniyle Türkiye ve Yunanistan'ın kötü giden ilişkileri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Yunanistan ziyareti ile sona yaklaştı. Yunanistan ile yeniden başlayan istikşafi görüşmelerin ardından Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Ankara ziyaretinde diplomasi teammülleri aşan açıklamalarda bulunmuştu.

TÜRKİYE VE YUNANİSTAN ANLAŞTI

Ankara'daki basın açıklamasında mevkidaşı ile tartışan Bakan Çavuşoğlu, önceki gün Yunanistan'a ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretinde Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias ile samimi görüntüler veren Çavuşoğlu, Maximos Sarayı'nda Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Miçotakis arasında  14 Haziran'da yapılacak NATO Liderler Zirvesi'nde gerçekleşecek görüşmenin de ele alındığı üçlü zirvenin ardından Çavuşoğlu, Türkiye ve Yunanistan,  Kovid-19 aşılarının karşılıklı tanınması konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu. 

TOP ŞİMDİ ERDOĞAN VE MİÇOTAKİS'TE

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun gerçekleştirdiği Yunanistan ziyareti, Yunan basınının gündemine oturdu. Katlimerini gazetesinde yer alan haberde iki ülke arasındaki potansiyel pozitif ilişkiler ele alındı. Tom Ellis imzalı analizde, iki ülke arasındaki pozitif atmosferin iyiye işaret olduğu belirtildi.

Haberde "Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Yunanistan ziyareti sırasında hakim olan olumlu havanın ardından, Yunanistan-Türkiye ilişkilerinde top şimdi liderlerde. İkili ilişkileri geliştirmek için potansiyel var. Bu durum Türkiye’nin yaklaşımına ve her iki tarafın da siyasi isteğine bağlı." ifadesi kullanıldı.