Türkiye'de bu hafta içerisinde sosyal medyada ve bazı basın organlarında tam kapanma döneminin uzatılabileceği yönünde bazı iddialar ortaya atıldı.

Ancak iktidarın önde gelen isimleri bu iddiaların doğru olmadığını ve tam kapanma döneminin uzatılmasına ilişkin şu aşamada herhangi bir çalışma olmadığını söylüyor.

OKTAY VE SOYLU, 'DEĞİŞİKLİK YOK' DEDİ

Tam kapanma döneminin ilk açıklandığı gibi 17 Mayıs Pazartesi sabah 05.00 itibarıyla sona ermesi bekleniyor.

Ancak son dönemde vaka sayılarının istenilen düzeyde düşürülememesi halinde kapanma döneminin 19 Mayıs tatilini de içine alacak şekilde uzatılacağı yönünde birtakım iddialar ortaya atıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise kapanma döneminin sonu için öngörülen tarihte herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi.

Fuat Oktay, dün NTV'de katıldığı programda, kapanma döneminin uzatılmasına ilişkin bir soruya şu anda böyle bir şeyin gündemlerinde olmadığını söyleyerek yanıt verdi.

Oktay, "Bizim bununla ilgili kararlarımızda tüm veriler kabineye gelir. Veriler değerlendirilir, sonrasında da nihai karar verilir. Kamuoyuyla da paylaşılır bu" dedi.

Soylu da tam kapanma döneminin sonuçların görülmeye başlandığını belirterek, 19 Mayıs tarihiyle ilgili "bugün itibarıyla" bir değerlendirmeleri olmadığını aktardı.

Soylu 24TV'de katıldığı bir programda, "Biz mümkün olduğunca bu işi bitirelim, bir daha bu işlerle karşılaşmayalım düşüncesi içindeyiz. 17 Mayıs'ta elde edeceğimiz rakamlar, o gün kabinenin ve Bilim Kurulu'nun alacağı kararlarla yolumuzu belirleyeceğiz" dedi.