Bu sene yurt dışından 45 bin Hacı adayı kabul edeceğini açıklayan Suudi Arabistan, yayımladığı 9 sayfalık genelge ile Çin aşısı olanların ülkeye girişinin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı. Son olarak 11 ülkeden Suudi Arabistan'a gelecekler için seyahat yasağını kaldıran Riyad yönetimi, Kovid-19'a karşı aşılananlar için zorunlu karantina şartını kaldırdığını duyurdu.

AŞI OLANA KARANTİNA ŞARTI KALKTI

Korona virüse yönelik tedbirler hafifletmeye kapsamında Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Otoritesi (GACA), tamamen aşılanmış yolcuların Suudi Arabistan’a vardıklarında aşı sertifikaları göstermesi durumunda zorunlu karantinadan geçmeyeceğini bildirdi.

LİSTEDE ÇİN AŞISI YİNE YOK!

Öte yandan Sinovac'ın geliştirdiği CoronaVac aşısını olan Pakistan'dan Hac için gelenlerin Suudi Arabistan tarafından kabul edilmemesiyle kriz yaşanmıştı. Riyad yönetimi, ülkede olan Çin aşısı olmuş Pakistanlıların karantinaya alınacağını duyurmuş, ardından yayımladığı genelge ile ülkeye girebilmek için önerilen aşıların listesini yayımlamıştı. 

Suudi Arabistan’da bugüne kadar toplam 450 bin 436 koronavirüs vaka sayısı görülürken, 7 bin 362 kişi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetti.