Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 29 Nisan-17 Mayıs 2021 tarihleri arasında tam kapanma uygulanacağının açıklanmasından sonra çalışma hayatıyla ilgili pek çok detay değişti. 29 Nisan saat 19.00'dan 17 Mayıs saat 05.00'e kadar tam kapanma gerçekleştirilecek. Sokağa çıkma yasağından muaf olanlar ise çalışma izin belgesi almayı merak ediyor. Bazı sektörler dışında işyerleri kapalı olacak ve sadece SGK çalışma izin belgesi alanlar işlerine gidebilecekler. Sokağa çıkma yasağında çalışma izin belgeleri, kısıtlamada muaf olanlar için e başvuru ekranından alınacak. Çalışan vatandaşların çalışma izni alması için e-Devlet üzerinden SGK ekranından müracaat yapması gerekecek. İşte E-Devlet çalışma izin belgesi alma ekranı ile ilgili detaylar..

Çalışma belgesi e-Devlet başvuru ekranı, tam kapanma süreci ile beraber vatandaşların yoğunlaştığı konulardan oldu. Kısıtlama süresince, muaf olanlar, cezai durumla karşılaşmamak adında çalışma izni alacaklar. Sokağa çıkma yasağı çalışma belgesi ile ilgili Bakan Soylu yaptığı açıklamada, "e-Devlet üzerinden SGK tuşuna basıp T.C. kimlik numaraları girilerek, çıktı alınacak." ifadesini kullandı. Soylu, belge alamayanların ise iş yerinden bir belge alınabileceğini kaydetti.

e-DEVLET ÇALIŞMA İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Markette, bakkalda, üretim, lojistik, tedarik gibi alanlarda çalışanlar e-Devlet üzerinden kolaylıkla Covid-19 (koronavirüs) çalışma izin belgesi alabilecekler. Soylu, şunları kaydetti: "Çalışma izin belgesiyle ilgili arkadaşlarımız yarın (bugün) akşam devreye koyacaklar. e-Devlet üzerinden SGK tuşuna basıp T.C. kimlik numaraları girilerek, çıktı alınacak. Bu kadar. Kurumların ayrıca bir yazı vermesine gerek kalmayacak.

E-DEVLET ÇALIŞMA İZİN BELGESİ ALMA EKRANI 2021

E devlet sistemi www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi Sorgulama ekranına tıklamanız gerekiyor. Daha sonra e devlet şifresi ve T.C kimlik numaranız ile giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekrandan SGK kaydınızı görüntüleyebilir ve çıktı olarak alabilirsiniz. SGK kaydı almak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

E DEVLET SGK KAYIT BELGESİ SORGULAMA EKRANI