Haberlobi/Haber Servisi

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker yeni bir video yayınladı. Lazoil'in sahibi Serdar Ekşi ile gerçekleştiği öne sürülen görüşmede, Ekşi'nin, Peker'e "Reisim ortalık yangın yeri" dediği, Peker'in "hak ettiler" ifadelerini de Ekşi'nin onayladığı görülüyor. 

PELİKAN'A GİRME

Peker'in "Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip abinin yeğeninin kocası Lazoil petrol dağıtım şirketinin sahibi Serdar Ekşi’nin karakolda milletvekilinin dövülme hadisesinin ve Suriye'ye giden askeri malzemelerle ilgili yaptığım telefon görüşmesi" ifadesiyle paylaştığı videoda Pelikan'a girme tavsiyesi aldığı görülüyor. 

Peker'in "Onlarda var işin içinde nasıl girmeyeyim" sözlerine Ekşi'nin "Hilal Kaplan’ın kocası Süheyb var ya Pelikan’ın başı o zaten onu aradım. Ben burada değilim geleyim görüşelim dedi" dediği kameraya yansıyor. 

Peker'in "Benimle görüşmek istemiş" dediği de görülüyor.

"BİLMİYOR MUYUZ"

Ekşi'nin, Pelikancılarla görüşmelerinde Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'dan nefret ettiklerini söylemesine Peker'in şu cevabı verdiği görülüyor: 

"Ya nasıl nefret ediyorlar. Bütün bunlar Berat Bey yönlendirmiyor mu? Bilmiyor muyuz bunu. Diğer taraftan Mehmet Ağar'la'da yakınlığı...  Nasıl nefret ediyor? Tolga'yı kim getirdi oraya Berat yaptı."

ALBAYRAK İDDİASI

Ekşi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın kardeşi Turkuaz Medya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak için şu iddilarda bulundu:

"Serhat Albayrak medyadan gidecek, TRT ekibi de rahatsız partinin kendisi rahatsız AKP'nin önde gelenleri A Haber'e çıkmıyorlar."

KARAKOLDA DARP

Ekşi'nin, Peker'in avukatını gönderip karakolda bir milletvekilinin darp edilmesi iddiasıyla ilgili hatırlatmasını da onayladığı kameralara yansıdı. 

Videoda "Metin Ağabey sözde karakol amirini organize edecekti, ilkin iki kişi kavga edecekti. Öyle olmayınca karakol amirini ayarlayamadı" diyen Peker'e, Ekşi de "Ben de oradaydım" ifadelerini kullandı. 

Ekşi'nin "Metin Külünk'ün bağlantıları kopuk" dediği kayıtta; Peker'in "Nasıl üstü çizilmiş MKYK üyesi" şeklinde konuşuyor.

SURİYE KONUSU

Suriye silahları konusunda ise "O malzemeleri yollarken sen yok muydun biz 4 TIR yollarsak 4 TIR da onlar veriyordu. Onlarınkinin dağıtımı biz yapmıyorduk. Onlar Suriye'de başka yerlere veriyordu. Onlar getiriyorlardı silah mı satıyorlardı biz satmadık sen şahitsin. Bizle yolluyorlardı daha önceki gibi sıkıntı yaşanmasın diye. Bu yaptıkları namussuzluk " diyen Peker'e, Ekşi'nin "Doğru doğru" diyerek onayladığı da görüntülerde yer aldı. 

PEKER'DEN MESAJ

Videonun ardından Peker Twitter adresinden yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı: 

"Serdar Ekşi ne demiştim... Dik duracağız. Sen benle görüşüp sonrasında aleyhimde yapılan çalışmalara ortaklık ettin. Yaptığın her şeyi biliyorum, görüşeceğiz. Biz hepimiz aileyiz her suçta beraberiz."