Haberlobi/Haber Servisi

Gürcistan ve Türkiye arasındaki Sarp Sınır Kapısı 1 Haziran tarihinde yaya yolcu trafiğine açıldı. TIR Geçişlerindeki uzun kuyruklar nedeniyle gündeme gelen Sarp Sınır Kapısı, TBMM’de gündem oldu. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, mecliste yaptığı konuşmada Sarp Sınır Kapısı’nda oluşan uzun TIR kuyruklarının Kazakistan tarafındaki bürokratik engeller nedeniyle olduğunu ifade edip bakanlıkların devreye girmesini istedi.

90 KMLİK KUYRUK 

Özel şunları kaydetti; 

“Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'nda 90 kilometreyi bulan bir kuyruk nedeniyle uluslararası nakliyat yapan TIR'cılarımızın, şoförlerimizin çektiği eziyeti Meclis'te dile getirdim.

90 kilometreyi bulan kuyruk ve orada çekilen ızdırap tırcılarımıza, şoförlerimize reva değildir!”

Uluslararası nakliyat yapan TIRcılarımız çok büyük bir eziyet çekiyorlar. Bunun sebebi Kazakistan’ın transfer geçiş belgesinin dolması ve bu konuda bürokratik engeller çıkarılmasıdır. “

14 GÜNDÜR ORADALAR 

“Ticaret ve Dış İşleri Bakanlarının bu olaya bir an önce müdahale etmesi gerekiyor. Sarp’ta yolda kalmış arkadaşlarımızın bazıları 14 gündür orada TIRlarının içinde mahsur kalmışlar. Ayrıca bu TIRlarda bekleyen ürünler Türki Cumhuriyetlerdeki çok sayıda ihtiyacı karşılayacak ürünler. Kazakistan hükümetiyle görüşülüp sorunun çözülmesini istiyoruz. Bakanlıkların yardımlarını bekliyoruz.”