Çiftlik Bank ile binlerce kişiyi dolandıran Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'a bir darbe de eski eşi Sıla Aydın'dan geldi.

22 Haziran'da gıyabında boşandığı ortaya çıkan Sıla Aydın'ın 60 bin lira tazminat ile aylık bin lira nafaka alacağı öğrenildi.

2016 yılında Bursa'da arkadaşlıkları başlayan Mehmet Aydın ve Sıla'nın birliktelikleri 31 Mart 2017 günü evlilikleri sonuçlandı. Mehmet Aydın 2018 yılında Sabiha Gökçen Havalimanı'nda başlayan 3 yıllık firari sürecinde de eşini yanında götürdü. aynı yıl tekrar Türkiye'ye  dönen Sıla Aydın'a Mehmet Aydın ev alması için hesabına 1 milyon 700 bin TL gönderdi. Miktar yüksek olduğu için para bloke edilirken; Mehmet Aydın'ın kaçmasının ardından Sıla Aydın'da tutuklandı.

Hürriyet'in haberine göre, kendisinin şirkette hiçbir hissesi olmadığını belirten Sıla Aydın, "Tek suçum Mehmet Aydın'ın eşi olmamdı" ifadelerini kullandı. Yaklaşık 2,5 ay cezaevinde kalan Sıla Aydın, tahliye edildi. Tahliye edildikten sonra ilk işi boşanma davası açmak oldu. Bursa Aile Mahkemesi'ne verdiği dilekçede 'haysiyetsiz bir yaşam sürüyor' dediği Mehmet Aydın'dan aylık 5 bin lira nafaka ile 500 bin lira tazminat talep etti.

Aydın, Mehmet Aydın ile evli olmalarına rağmen birlikte yaşadıkları bir evi olmadığının ve eşinin işleri sebebiyle sürekli yurtdışında olmasını bahane ederek kendisi ile sadece ayda bir kez görüştüğünü, lüks hediyerle ve yurtdışı seyahatleri ile gönlü almaya çalıştığını iddia etti. Yine iddiasına göre Mehmet Aydın, Carolina adında bir kadınla Uruguay'da ilişki yaşadıı; duruma tepki gösterdiğinde de dayak attı. Sayemde lüks içinde yaşıyorsun. Bana katlanacaksın. Nereden geldiğini unutma." diyen Mehmet Aydın ölüm tehtitleri savurdu.

Boşanma davasında Mehmet Aydın'a defalarca tebligat çıkaran mahkeme, sonuç alamayınca adli makamlardan yardım istedi. Aydın'ın firari olduğunun bildirilmesi üzerine 22 Haziran günü Tosuncuk'u gıyabında boşadı. Aydın'ın eşine aylık bin lira nafaka ile 60 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verildi.

Mehmet Aydın karardan bir hafta sonra video çekip teslim olacağını açıkladı. 1 Temmuz'da teslim olan Aydın'ın polislere teslim olma nedeninin 'aile meselesi' olduğunu söyledi.

Mehmet Aydın Türkiye'ye dönmeseydi Bursa Aile Mahkemesi vasi atama ya da gazete ilanı verme yoluna gidecek ve kararı kesinleştirecekti. Şimdi ise karar cezaevinde Mehmet Aydın'a tebliğ edilecek. Aydın itiraz etmezse karar kesinleşecek. İtiraz ederse boşanma dosyası istinaf mahkemesine gidecek.