AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Koronavirüs salgınına ilişkin konuşan Erdoğan şu ana dek 3 doz aşı yaptırdığını açıkladı. Erdoğan, "Ben 3 aşımı oldum, bir de o üç aşıdan sonra bir de antikor yükseldi mi, yükselmedi mi bununla ilgili adımı attım. Hamdolsun 2160'ı yakaladım" diye konuştu.

CHP’den Erdoğan’ın “3 doz aşı oldum” açıklamasına jet yanıt

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Erdoğan'ın 3 doz aşı olmasına sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösterdi. 

CHP'li Emir, Twitter hesabı üzerinden, "Aşının aslında söylendiği gibi 30 Aralık'ta değil daha önce geldiğini, torpilli kişilerin aşılandığını söylediğimizde inkar etmişlerdi. Cumhurbaşkanı 3. doz aşısını olduğunu söyledi. 5 ayda 3 doz aşı yapılamayacağına göre bu açıklamasıyla torpilli aşı iddiamızı doğrulamış oldu" sözleriyle tepki gösterdi.

Özkoş ise Erdoğan'ın 3. doz aşı olmasına "Vatandaşa 1 doz bile yok, Erdoğan'a 3 doz aşı..." sözlerle tepki gösterdi.

Diğer yandan sosyal medyada pek çok kullanıcı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına tepki gösterdi. İşte o paylaşımlardan bazıları:

Bakan Koca: 3. doz yerli aşıyla yapılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mayıs ayının başında yerli aşı çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada Eylül ayı itibariyle yerli aşının devreye gireceğini belirterek ikinci dozdan 6 ay sonra yapılması tavsiye edilen 3'üncü doz hatırlatma aşısının yerli aşıyla yapılacağını söylemişti.