Haberlobi - Haber Servisi // Ekranların sevilen programı Müge Anlı ile Tatlı Sert'de işlenen, 3 yıl önce Konya'nın Karatay ilçesinde meydana gelen Metin ve Necla Büyükşen çiftinin cinayetinin çözülmesine artık çok az kaldı.

Metin ve Necla Büyükşen çiftinin ortanca oğlu Osman Büyükşen'in büyük gayreti ile soruşturmaya JASAT ekipleri dahil olurken, ekipler cinayetin yanlış eve giren kiralık katiller tarafından işlendiği konusunda hemfikir oldu.

Cinayetin soruştumasında hareketli zamanlar yaşanıyor...

Cinayeti işlediği öne sürülen Afganistan uyruklu Abdulhamid Uzbek, tutuklandı. A Haber'in haberine göre katil zanlısı mahkemeye 4 saat ifade verdikten sonra tutuklandı.

Son alınan bilgilere göre olay şu şekilde gerçekleşti:

Abdullah Başdemir ile Esra Taş gönül ilişkisi yaşıyor. Çift Esra Taş'ın eski sevgilisi yüzünden sık sık kavga ediyordu. Çift artık bu kavgalara son vermek için Esra'nın eski sevgilisini korkutmak amacı ile para ile adam tutup Hüseyin Kalınkayış'ın evine gönderdi. O kişi evleri karıştırıp Büyükşen çiftinin evine girdi ve hesapta olmayan bir şekilde cinayet işlendi. Metin Büyükşen ve eşi Necla Büyükşen yaşamını yitirirken, o sırada evde bulunan Büşra Büyükşen kaçmayı başararak hayatını kurtardı. Oaydan sonra katil zanlısı Ankara'ya kaçarken, burada herkes adını Alparslan olarak tanıttı.

Abdullah Başdemir ve Esra Taş, cinayetteki ifadelerinde cinayeti azmettirdiklerini itiraf ettiler ve katil zanlısını ismini vermişlerdi. Abdullah Başdemir, Esra Taş ve kendilerine yardım ettikleri öğrenilen Zeki Okşen ve kuzeni Mustafa Okşen'de katil zanlısı gibi tutuklanmışlardı.

Öte yandan Osman Büyükşen, cinayeti azmettiren Esra Taş ve Abdullah Başdemir'in fotoğraflarını sosyal medya da paylaştı ve kimsenin onlara selam dahi vermemesini istedi.

Katil zanlısının asıl hedefindeki isim Hüseyin K. konuştu. İşte açıklamaları:

Büyükşen cinayetinde katil zanlısının asıl hedefindeki isim Hüseyin K. Sabah'a konuştu. 

Olay nedeniyle üzgün olduğunu belirten Hüseyin K., "Benim Esra ile kısa süreli bir ilişkim oldu. Metin ve Nejla Büyükşen cinayetinden 20 gün kadar önce Esra ile ayrılmıştık. Ayrıldıktan sonra birkaç kez bana ulaşmaya çalıştı ama ben konuşmadım. Geçen hafta gözaltıları görünce bende o zaman her şeyi öğrendim.

Haberlerde gördüğüm kadarıyla hamile olduğunu söyleyerek arkadaşım Zekeriya'dan evimin adresini almış. Ancak hamilelik durumu kesinlikle söz konusu değildir. Benim evime girmek istediklerini ancak yanlış eve girdiklerini duydum.

Olay günü benim evimde de anne ve babam dahil ailemden 5 kişi vardı. Metin amca ve Nejla teyzenin hayatını kaybettiği için çök üzgünüm. Ancak bu olayda bende o sırada evde bulunan ailemdeki 5 kişiyi kaybedebilirdim.

Bu olayda kimseyi kaybetmedim ama Metin amca ve Nejla teyzeyi de annem ve babam gibi görüyordum. Onlarla birlikte büyüdüm. Bende mağdurum. Soruşturmayı takip edeceğim. Yasal yollardan hakkımı sonuna kadar arayacağım' dedi."