Haberlobi/Haber Servisi

Sedat Peker, Demirören'in Ziraat Bankası'ndan aldığı 750 milyon dolarlık krediyi ödemediğini iddia etti. 1 yıl önce CHP'li vekil Ziraat Bankası'na bu soruyu sormuştu. Sorduğu sorunun cevabını ise alamamıştı...

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 9. videoyu yayınladı. Son videosunda Demirören'in Ziraat Bankası'ndan aldığı 750 milyon dolarlık krediyi ödemediğini iddia etti. 

Tüm Türkiye Sedat Peker'in bu iddiası hakkında resmi bir açıklama bekliyor. 

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, 10.06.2020 tarihinde Ziraat Bankası Genel Müdürülüğü'ne,

"Demirören Medya Grubu'nun Doğan Medya grubunu satın alırken bankanızdan kullandığı kredi miktarı ne kadar? 

Taksitler döviz cinsinden mi, TL cinsinden mi ödenmektedir? Döviz cinsinden ise kur nasıl belirlenmektedir? 

Basında kullandırılan kredinin 2 yıl geri ödemesiz ve 10 yıl vadeyle taksitlendirildiği belirtilmektedir. Bu sürecin dolumuyla beraber Mayıs 2020 ve Haziran 2020 ayları taksitleri tarihinde ödenmiş midir?" diye sormuştu. 

ZİRAAT BANKASI'NDAN YANIT 

Banka CHP'li vekile yanıt olarak, "5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun "Sırların saklanması" başlıklı 73. maddesi kapsamında banka ve müşteri sırrı olduğu mütalaa edildiğinden paylaşılması mümkün bulunmamaktadır" diyerek yanıt veriyor ve kredi ödenip ödenmediği konusunda bir bilgi alınamıyor. 

CHP'Lİ VEKİLDEN AÇIKLAMA 

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi Twitter hesabından geçmişi hatırlatarak bir açıklama yaptı.

Hakverdi, "Demirören’in, aldığı 750 Milyon $ krediyi geri ödemeye başlayıp başlamadığını Ziraat Bankası’na sormuştuk. Banka “müşteri sırrı” diyerek bilgi vermedi! Yeniden soruyoruz. Demirören, aldığı krediyi geri ödemeye başladı mı? Ödemedi ise başlatılan bir haciz işlemi var mı?" dedi.