Süper Lig'in 36. haftasında oynanan Karadeniz derbisinde GiresunsporTrabzonspor'u konuk etti. Fenerbahçe beraberliği sonrası Hatayspor ve Gaziantep FK maçlarını hükmen galip tamamlaması sonrasında Çotanaklar, ligde kalma yolunda büyük adım atmak için Karadeniz ekibini yenmeyi hedefliyordu.

Hedef moralli başlamak

4-1'lik Fatih Karagümrük galibiyetiyle moral depolayan Trabzonspor ise sezon sonuna kadar alabildiği kadar galibiyet alıp en iyi yerde ligi tamamlamayı ve yeni sezona daha moralli başlamayı planlıyordu. Karadeniz derbisinde kazanan Fırtına oldu.

Bozok'tan duble

30'da Umut Bozok perdeyi açtı, 34'te Enis Bardhi farkı ikiye çıkarttı ve ilk devre 2-0 tamamlandı. 59'da Umut duble yaptı, 72'de Anastasios Bakasetas penaltıda hata yapmadı ve mücadele bir anda 4-0'a geldi. İrfan Buz'un öğrencileri; 74'te Faruk Can Genç ve 80'de Riad Bajic'le farkı 2'ye indirse de karşılaşmadan başka gol sesi çıkmadı ve mücadele 4-2 sona erdi.

Umutlar devam etti

İstanbulspor'un da kendi sahasında Adana Demirspor'a 2-0 mağlup olmasıyla Giresun'un ligde kalma umutları devam etti. Bu sonuçla Trabzonspor puanını 54'e yükseltti, Giresun 34'te kaldı. Bitime bir hafta kala İstanbulspor 35, Antalyaspor 38 puanda.