44 yıllık hasretin ardından Süper Lig'e yükselen Giresunspor, transfer yasağı ve ekonomik sorunlarla başladığı sezonda inişli çıkışlı bir grafik sergilese de 17. haftada yükseldiği liderlik koltuğunu 32. haftaya kadar kaptırmadı.

Nefes kesen mücadeleye sahne olan ve son maçlar öncesi 67'şer puanla ilk üç sırayı Adana Demirspor ve Samsunspor ile paylaşan yeşil-beyazlılar, 34. ve son hafta maçında karşılaştığı Tuzlaspor'u Eren Tozlu ile Ibrahima Balde'nin golleriyle 2-1 mağlup ederek Süper Lig'e çıkmayı başardı.

Tarihinde 6 sezon Türkiye'deki en üst seviye ligde yer alan ve 1977'den sonra bu yarışa hasret kalan Giresunspor'da 44 yıllık özlemin dindirilmesinin mimarlarından başkan Hakan Karaahmet, elde ettikleri başarıyı ve Süper Lig'deki hedeflerini Independent Türkçe'ye anlattı.

"Birinci hedefimiz kalıcı olmak, hep beraber bunun arkasından koşacağız"

Sezon başında başkanlık koltuğuna oturan ve göreve başlamasının ardından çok zor şartların olduğunu bildiğini söyleyen Karaahmet, bu durumun herkes tarafından bilindiğini ancak başarıya giden anahtarın vazgeçmemeleri olduğunu söyledi. 

"Vazgeçmedik ve yapmamız gerekenleri yapabilmek için çok uğraş verdik" diyen Karaahmet, "Zorluklar moralimizi bozdu, üzüldük, bir engeli aştık sonrasından başka bir engelle karşılaştık ama bunları halkımızla ve camiamızla paylaştık" dedi.

Öncelikle mücadele etme isteği olan bir ekip kurduklarını buna göre de teknik heyet ve futbolcu bulduklarını dile getiren Karaahmet, "Her şartta mücadele edebilecek ve bahaneye sığınmayacak bir ekip olduk. Halkımız da bize inandı. Giresunspor camiası belki de ilk kez böyle bir inanç içinde oldu. Bu kadar zorluğa rağmen ciddi anlamda yanımızda durdular. Başarımızın en büyük etkeni bu oldu ve biz de asla vazgeçmedik" diye konuştu. 


"İnancımızı ve vazgeçmeyen ruhumuzu devam ettirmeliyiz"

Ligde 12 hafta üst üste kazanılan maçların ardından frene basan Giresunspor, art arda yaşadığı puan kayıplarıyla zirvedeki avantajını yitirdi.

Sözkonusu süreçte takımı moral ve psikolojik olarak üst seviyede tutmaya çalıştıklarını aktaran Karaahmet, 'Acaba olmayacak mı?' sorusunun zaman zaman akıllara geldiğini ancak bu durumu aşmayı başardıklarını vurguladı.

Böyle durumlarda insanın içindeki bir sesin 'acaba olmayacak mı?" dediğini dile getiren Karaahmet bunu şu sözlerle anlattı: 

Futbolun dili ortak ve hemen herkeste oluyor. Çünkü 12 maçı üst üste kazanmış bir Giresunspor var. Sonrasında ise bir yenilgi periyoduna girilmiş. Bu durumda beyniniz ister istemez 'Acaba olmayacak mı?' sorusuyla bir oyun oynamaya başlıyor. Biz bunu hiç takımımıza yansıtmadık. O zaman şunu söyledim: Bu kırılma noktalarında eğer birlikteliğimizi korumalıyız. Aile olma gücümüzü, inancımızı ve vazgeçmeyen ruhumuzu devam ettirmeliyiz... Futbolun doğası bu. Sürekli maç kazanarak gidemezsiniz. Futbol üç sonuca açık bir oyun. Biz tekrar yukarı döneceğimizi biliyorduk ve bu dönüşü erkene almak için birlik beraberliğimizi bozmadık. Giresunspor, üç hafta üst üste mağlup olduğu haftalarda aslında takım olma özelliğini gösterdi ve tekrar ayağa kalkabildi. Bu konuda Turgay hocamızdan psikolojik destek aldık. Takımımızın psikolojik olarak o süreci aşmasında faydası oldu ve sonunda şampiyonluk geldi. 

"Şampiyonluğu anlatması çok kolay ama elde etmesi çok zor"

Türkiye'de ve dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan yaklaşık 2 milyon Giresunlunun bulunduğunu, camianın Süper Lig'e çıkılacağına inandığını kaydeden Karaahmet, "Hemen herkes inanmıştı ancak tek sorun bunun 44 yıldır başarılamamış olmasının getirdiği baskıydı. Geçmişe dönüp bakıldığında sonuca bu kadar yaklaşıldığı play-off dışında olmamıştı. Her şeye rağmen bu kadar insanın inancı takımımıza sirayet etti. Zaten uzun süre lider götürmemiz, Giresun camiasının birleşmesi ve özgüvenin tekrar kazanılması anlamında çok önemliydi. Bu inancı son ana kadar hiç bırakmadılar. Şampiyonluğu anlatması çok kolay ama elde etmesi çok zor. Son ana kadar yanımızda oldular ve bizimle beraber bu yolu yürüdüler" değerlendirmesinde bulundu.

"Bu sene düşmemeyi başarırsak çok ciddi bir iş yapmış oluruz"

Süper Lig'deki önceliklerini "kalıcı olmak" olarak nitelendiren Karaahmet, yeni sezonla ilgili düşüncelerini şöyle paylaştı:

Öncelikli olarak düşen takım olmamalıyız. Bazıları iddialı konuşmayı sever ama ben sevmiyorum. Bu sene düşmemeyi başarırsak çok ciddi bir iş yapmış oluruz. Birinci hedef bu ve hep beraber bunun arkasından koşacağız. Haddimizi bileceğiz. Giresunspor'un şartlarını biliyoruz. Giresunspor'a asla çözülemez sorunlar bırakmayacağız. Takımımızı borç sarmalına sokmadan, haddimizi bilerek ama her şeyi daha fazla inceleyerek düşmemeyi başardığımızda sonraki sezonlar işimiz çok daha kolay olacaktır. Bu sene elimizde bir kadromuz var ama yenilerle birlikte iyi bir takım olmak zorundayız. Yol haritamız aşağı yukarı belli. Çalışmalara başladık. İnşallah aynı süreci devam ettirerek bu sene Süper Lig'de kalmak istiyoruz.

"Hakan hocamız kendini ispatladı, artık Süper Lig'de başarılı olmak istiyor"

Takımın Süper Lig'e yükselmesinde büyük emekleri olan teknik direktör Hakan Keleş ile yola devam edecek Giresunspor.

Bu sene altyapımızdan ve alt liglerden gelen oyuncularımız vardı. En önemli kriterimiz yaş ortalaması. Tecrübeli isimler kadromuzda olacak ancak yaş ortalamamızı da mutlaka oluşturmalıyız. Çünkü biz, futbolcuların geleceğine oynaması gereken takımlardan biriyiz. Belli bir kariyer yapmış, futbolunun sonbaharına gelmiş futbolcularla bir takım yürütmemiz çok mümkün değil. Geleceğe dönük de değil. Bunlara bakacağız ve bizimle beraber bu ligde bir şeyler yapmayı, başarılı olmayı isteyen bir ekip kurmalıyız. Hakan hocamız da zaten böyle bir teknik direktör. O da artık Süper Lig'de başarılı olmak istiyor. Biz de aralarında tecrübeli isimlerin de olduğu futbolcularımızla yeni bir hikaye yazmak istiyoruz.

"Giresunspor'a uygun isimleri takip ediyoruz"

Giresunspor'a Süper Lig'de oyuncu transfer edeceklerini ve takımlardan birçok oyuncuyu takip ettiklerini söyleyen Karaahmet, Karadeniz ekibinin transfer politikasında izleyeceği yolu şöyle aktardı:

'Dört Büyükler' dediğimiz takımlar da çalışmalar yapıyor. Onların hedefi her zaman üst sıralar olduğu için geniş oyuncu havuzları var. Bizim gibi diğer takımlar da onları takip ediyor. Oradan Giresunspor'a en uygun olacak isimleri belirleyip, ekonomik ve yönetimsel hata yapmadan, şehirle de bütünleşecek futbolcuları takip ediyoruz. Çok hata şansımız yok. Bu süreci aceleci, panik halinde yapmamamız lazım. O yüzden sakin kalarak doğru zamanda doğru hamleyi yapacağız. 

"Giresun, gönül rahatlığıyla futbolun oynanacağı bir deplasman olacak"

Giresunsporlu taraftarların gelinen noktada çok mutlu olduğunu ve bu sevinci doyasıya yaşadığını dile getiren Karaahmet, yeşil-beyazlı taraftarlara ve Süper Lig'deki rakiplerine şu mesajı verdi:

Her gün yüzlerce mesaj alıyorum. Sahaya indiğimizde bu mutluluk daha da artacak. İnşallah taraftarımızı bu sene de mutlu ederiz. Süper Lig'e çok yakışacaklar. Rakiplerimiz için güzel bir deplasman Giresun. Denizin kenarında yemyeşil doğasıyla... Yemekler konusunda geniş bir mutfağa sahip bir yer. Giresunspor, hiçbir zaman futbol dışı bir zorluk yaşayacakları deplasman olmayacak. Sahada gönül rahatlığıyla futbolun oynanacağı bir deplasman olacak. Rakiplerimiz buraya gelmekten keyif alacaklar. Giresunspor, bu sezon asla mütevaziliğini kaybetmeyen, tüm takımlarla ilişkisini en üst seviyede, düzgünce yürüten takım olmaya devam edecek.