27 yaşındaki Alexandra Dobre, İngiliz hava yolları şirketleri Ryanair ve Wizz Air'de çalışıyordu.Genç kadın koronavirüs salgını nedeniyle havayolundaki işini kaybedince tehlikeli bir işe girişti.

Genç hostesin kaderi, bir otomobilin içinde durdurulmasıyla değişti! Ortaya çıkanlara kimse inanamadı

Romanya asıllı 27 yaşındaki Dobre kısa bir süre sonra mali sıkıntılar yaşaması üzerine uyuşturucu madde satmaya başladı.Staffordshire polisi, eski hostesi 7 Ağustos tarihinde gri bir otomobilin içinde durdurdu.

Genç hostesin kaderi, bir otomobilin içinde durdurulmasıyla değişti! Ortaya çıkanlara kimse inanamadı

Polis yaptığı aramada Dobre'nin çantasında altı paket kokain buldu. Polis Hanley'de bulunan apartman dairesini araştırdığında 81 adet ufak uyuşturucu poşeti daha ele geçirdi.Yapılan aramada 19.4 gram daha uyuşturucu maddeye rastlandı. Bulunan uyuşturucunun sokakta satış fiyatının 17.400 TL ile 26100 TL arasında olduğu sanılıyor.Genç kadın, polis sorgusunda A Sınıfı uyuşturucu bulundurma ve satma suçlarını itiraf etti ve mahkemeye çıkarıldı.


Avukatı Paul Cliff, Dobre'nin İngiltere'ye üç yıl önce Romanya'dan geldiğini söyleyerek "Birkaç yıldır farklı havayolu şirketlerinde hosteslik yapıyordu" dedi.
Cliff şunları ekledi: "İyi maaşlı bir işte çalışıyordu ancak bu bahar işini kaybedince oturduğu daireden de kovuldu. Ne yapacağını bilmez haldeydi."Kendisine 28 ay hapis cezası veren yargıç David Fletcher, Dobre'nin yaptığı şeyin suç olduğunu bilmesi gerektiğini söyledi.Komiser Marc Proctor ise, "Dobre'ye verilen cezayı memnuniyetle karşıladık. Uyuşturucu topluma ciddi zarar veriyor ve bununla mücadele etmek için elimizden geleni yapıyoruz" açıklamasını yaptı.