Haberlobi - Haber Servisi // Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, yaşanan sokak eylemleri hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sokak eylemlerini kabul etmediklerini belirten Velioğlu, "Sokak eylemlerini, Ekonomik düzelme getirmesi mümkün olmadığından asla tasvip etmiyoruz. Gelecek Partisi olarak, Cahil ve Beceriksiz yönetime olan tepkinin sandıkta gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz. “ ifadeleriyle gerekçeler sıralayan Başkan Velioğlu, “Ancak unutulmamalıdır ki, meşru çerçevede yapılan gösteri ve protesto, her vatandaşın anayasal hakkıdır ve bu hakkını kullanan kişiler için devletin karşısında oldukları söylenemez. Böylesi bir ortamda Ülkeyi yönetenlerin sorumluluğu, tepkisini ortaya koyan insanları ötekileştirmek değil anlamaya çalışmaktır.” diye konuştu.

MİLLET ADINA SÜRDÜRÜLEMEZ
“1 ay içerisinde TL %40"ın üzerinde değer kaybetmişken, millet aynı ölçüde fakirleşmişken ve ekonomi adeta iflasa sürüklenirken yöneticilerin doğru yaptık diyerek sorunu görmezden gelen tavırları, vatandaşın kendini sokakta ifade etme isteğinin ana nedenidir. Zira bu durumun millet adına sürdürülebilir olmadığı açıktır. Hükümet yetkililerinden beklentimiz, ekonomik durumla ilgili millete umut olacak açıklamalar yapması ve hamasetten uzak, bilim ışığında bir yol haritası ortaya koymasıdır. Eğer bunu yapma vizyonu ve kabiliyeti yoksa, ülkeyi erken değil hemen seçime götürmelidir."