Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu hakkında dava açıldı.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama nedeni ile Başkan Velioğlu hakkında Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama Suçundan dava açıldı.

Başkan Velioğlu 12 Mart 2022’de sosyal medya hesabından, “İktidardan beslenen tayfanın paylaşımlarına bakıyorum da sürekli iftiralarla Ahmet Davutoğlu düşmanlığı yapıyorlar. İsrail Cumhurbaşkanına tek kelime etmeyen bu tayfanın bizi düşman bellemesi ne kadar doğru yolda olduğumuzun göstergesidir. Elbette ki Filistinlinin davasını satanlarla aynı yolda yürümeyecektik. Elbette ki 15 Temmuz şehitlerini para uğruna yok sayanlarla aynı yolda yürümeyecektik.  Elbette ki kamu malını çalanlarla yan yana olmayacaktık...” paylaşımında bulundu.

Kısa bir süre önce Cumhuriyet Savcılığı tarafından söz konusu paylaşım hakkında Velioğlu’nun ifadesine başvuruldu. Velioğlu’nun ifadesinin alınmasının ardından Asliye Mahkemesinde hakkında Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama Suçundan dava açıldı. Basit yargılama usulü ile görülecek dava kapsamında Velioğlu savunmasını yazılı olarak verecek. Hakim ise savunmaya bakarak karar verecek.

Öte yandan Başkan Velioğlu, yaptığı ilk açıklamada; 'Seçme ve seçilme hakkımın iptali isteniyor' ifadelerini kullandı. 

hasan kamil velioğlu-2

PHOTO-2022-10-22-18-38-31-1