Gelecek Partisi İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu ve Trabzon İl Yöneticileri de toplantıya katıldı. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yardım, toplantıda genel Türkiye Dış Politikası ve göçmen sorununa değindi.

İşte Yardım’ın açıklamaları:

“Gelecek Partisi olarak bizim, diğer partilerden bağımsız olarak inandığımız görüşler var. Biz birkaç temel ilke üzerinde yürüyerek düzensiz göç bağlamındaki sorunları çözüleceğine inanıyoruz. Biz halkımızın bu konu bağlamındaki görüşlerini, arzularını, taleplerini biliyoruz. Bu bizim için gerçekçi yol haritasıdır. Sayın Özdağ ya da başka bir siyasi liderin söyledikleri sözleri tabi ki takip ediyoruz ama önemli olan bizim ne düşündüğümüz ve halkımıza ne mesajlar verdiğimizdir. Bu sorunun geçmişi, bugünü, gelecekte nasıl bir etki yapacağı üzerinde durmazsak, bunu çözmemiz zaten mümkün değil. Bu konularda yapılacak her türlü adımın, yöntemin yanlışlık içerdiği takdirde 100 yıl sonra bize değilse de çocuklarımızın, torunlarımızın önüne gelme durumu var.

DÜZENSİZLERLE BERABER 6 MİLYONA ÇIKABİLİYOR

Sadece 3 milyon 760 bin Suriyelilerden bahsetmiyoruz. Hükümetin net olarak paylaşmadığı bazı sayılar var. Bunun üzerinde kaç tane düzensiz ilave göçmen var. Doğu sınırından, Afrika gibi ülkelerinden gelen mülteci statüsüne kavuşmak isteyenler var. Bu 5,5 - 6 milyona kadar çıkıyor. İkincisi kaç kişiye vatandaşlık verildi. Dallı budaklı uzayan konudur. Bu sorunun çözümü için bütün unsurların bir arada ele alınması lazım. Konuştuğumuzu konu 5,5 - 6 milyon kitlenin geleceğinin ne olacağıdır?

gelecek-partisi-2

NEREDE OY KULLANACAKLAR

Bazı şehirlerde iktidar muhalefet arasındaki oy farkı çok az. İstanbul bunlardan bir tanesi. ilk seçim sonucunda 13 bin fark ile kazanıldı. İstanbul gibi sadece Türkiye çapında değil dünya çapında bir şehrin belediye başkanı seçildiğinde sadece 15 binlik oy marjı ile ikinci tura gidildiğini düşünürsek, bu yeni vatandaşların hangi bölgelerde oy kullanacaklarını sormak hepimizin hakkıdır.”

PARA KARŞILIĞI VATANDAŞLIK VERİLMESİNE KARŞIYIZ

Bir devletin pasaportu, parası, sınır güvenliği çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti kimliği çok önemlidir. Devlet olmanın en önemli özellikleri bunlardır. Türkiye Cumhuriyeti gibi binlerce yıllık mazisi olan bir devletin kimliği, 250, 300 veya 400 bin dolar gibi para karşılığında, hangi kriterlere sahip olduğu belli olmayan insanlara verilmesine biz karşıyız. Bunu bir yatırım para ilişkisiyle vermek mümkün değildir. Bu prestijimizi sorgular hale getirir. Bugün Avrupa’ya geçişlerde vize almak bir tarafa randevu bile alamıyor insanlarımız. Hangi gerekçeyle olursa olsun, yatırım yaparak veya 400 bin dolar karşılığında birilerine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı hediye edilmesine karşıyız.

Haber; Nurullah Cabri