Haberlobi - Haber Servisi // Habertürk yazarı Sevilay Yılman ile gazeteci Seher Sultan arasında sosyal medya üzerinden gerginlik yaşandı.

Bebek Sahili'nde çekilen uygunsuz görüntülerin provokasyona dönüştürüldüğünü savunan Sevilay Yılman, Habertürk'teki köşesinde 'Bebek’teki ahlaksızlıkla provokasyon mu yapılmaya çalışıldı?' başlıklı yazı kaleme aldı.

sevilay-yılman-tweet-1

"Sapığı gezdiren sisteme bakın Sevilay Hanım..."
Yılman'ın yazısını eleştiren gazeteci Seher Sultan, "Sevilay Hanım, olay vuku bulduktan 2 gün sonra sosyal medyaya yayılıyor. Adam çocuk istismarcısı ve cezaevinden izinli çıkıyor. Neden olay anında müdahale yok! Neden görüntüler sonradan yayılıyor? Görüntülerden çıkaralım uyruk kısmını! Sapığı gezdiren sisteme bakalım!" şeklinde yorumda bulundu.

Seher Sultan'a cevap veren Yılman, "Anında müdahale konusu filan ayrı bir rezillik! Skandal! Ancak sen kendin de diyorsun ki olaydan 2 gün sonra servis edildi videolar. İkisi birlikte üstelik. Bir kompozisyondu bu. Ve bu kompozisyonla provokasyon yapılmaya çalışıldı resmen. Düşen de düştü! Bunu anlamayacak ne var?" dedi.

sevilay-seher-tweet-2

"Sevilay Yılmaz, beni mal gibi izleyenler şok etti..."
Bu olayın ardından Seher Sultan takipçilerine, "Antalya’da sokak ortasında çıplak gezen kadın da haber oldu! O görüntülerdeki uyruğa takılanlar konumuz değil! Pornografik görüntüler ışık hızında yayılır! Sokakta olayı izleyenler, tutuklamayan sistemi sorgulayalım derim @sevilayyaziyor beni mal gibi izleyenler şok etti!" şeklinde bir tweet attı.

Bu tweet'e tepki gösteren Sevilay Yılman, "Bak sen gazetecisin. Olaya 4 tarafından bakman lazım. O görüntüler iğrenç, polisin, çevredekilerin müdahale etmemesi daha da iğrenç ama sonuçta birileri o görüntüleri #suriyeliler deyip, toplumu kışkırtmak için kullandı. Sen şimdi bi düşün. Sana kim ya da kimler gönderdi" dedi.

sevilay-seher-tweet-3

Tartışmalar bununla da son bulmadı.

Takipçilerine, "Esenyurt’ta camide istismar edilen çocuk da mı provakasyondu? Yazdınız mı bu konuyu? Sultanbeyli’de genç kızı da taciz ettiler mahalle karıştı! Bu da mı provakasyondu? @sevilayyaziyor SBK Avusturya’dan dönecek mi bilirsiniz siz? Anonsçu Veyis nasıl iyi mi?" şeklinde tweet atan Seher Sultan'a Sevilay Yılmaz sert tepki gösterdi.

"Okuma kültürün sıfır..."
Yılman, "O videoları #suriyeliler deyip ilk paylaşan olduğun için provokasyona alet olmuş gazeteci olma sancısı ile bana sataşıp, popüler olma peşindesin.Şu cümleler, hatırlatmalar filan yazık! Okuma kültürün de sıfır! Okusaydın zira bu konuda en çok yazanlardan biri olduğumu bilirdin!" dedi.

sevilay-seher-tweet-4-1

"Gazeteci değilsin, kirlisin..."
Seher Sultan ise Yılman'a ağır ifadelerde bulundu: "Sevilay hastasın, kirlisin. Gazeteci değilsin. Kovuldun geri döndün! Hiç üstüne gitmedim! Suriyeliler diye hedef göstermedim! Video paylaşmadım. Emniyet’e sapık ihbarında bulundum. Görüntüler yayılmıştı. Senin dosyalarını hiç açmamakla hata ettim! Hazır mısın?"

"Mahkemede görüşeceğiz..."
Son olarak bu sözlerin ardından Seher Sultan'ı dava edeceğini belirten Sevilay Yılman, "Bunları silme! Sakın! Mahkemede görüşeceğiz. Seni gazeteci sanıp takip ediyordum bu güne kadar. Bitti! Şimdi ne yapacaksan da elinden geleni ardına koyma! Sana prim vermeyeceğim artık! Adam sandım cevap verdim. bin pişman oldum! Hadi güle güle!" dedi.

seher-sevilay-son