Trabzon'da Ganita Koyu’nun tarihi kimliğine uygun olarak Ganita-Faroz Projesi’nde yer alması için Trabzon Mimarlar Odası tarafından hazırlanan rapor, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi’nin girişimleriyle Büyükşehir Belediye Başkanlığına sunuldu.

Başkan Zorluoğlu’nun onayıyla projede revizeye gidilecek, Ganita Koyu tarihi kimliğine uygun şekliyle projede yer alacak.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Ganita ile Faroz arasını kapsayan Ganita-Faroz Sahil Bandı Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi’nde ihale sürecinin tamamlanması sonrası yüklenici firma tarafından başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalar sürerken Ganita Koyu’nun tarihi kimliğine uygun olarak projede yer almasına yönelik girişimler karşılık buldu. 

Ganita eski görünümüne kavuşuyor! Projede revizeye gidilecek

MİMARLAR ODASI KOMİSYON KURARAK BİR ÇALIŞMA BAŞLATTI

Trabzon Mimarlar Odası Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda AK Parti Ortahisar İlçe Başkan Yardımcısı Dr. Mimar Mukaddes Ataman, Ganita Koyu’nun tarihi kimliğine uygun şekliyle projede yer alması hususunda kamuoyu oluştuğunu anımsatarak “Bu yönde ortaya atılan istek ve talepleri bizler de Trabzon Mimarlar Odası olarak değerlendirip, Ganita Koyu’nun tarihi kimliği ile projede yer alması için bir çalışma başlattık. Yaptığımız değerlendirmeler sonrasında Trabzon Büyükşehir Belediyesine sunulmak üzere rapor oluşturduk. Buradaki amacımız, şehrimizin bugünü ve yarını arasındaki bağı korumak, gelecek kuşaklara şehrin tarihi aktarmaktır” ifadelerini kullandı.

RAPOR HAZIRLANDI

Çalışmalarında Ganita Koyu’nun tarihi kimliğine uygun şekliyle çalışması yürütülen projeye dahil edilebileceğini raporladıklarını kaydeden Ataman “Ganita, şehrimizin sembollerinden, tarihi kimliğinden bir kesit. Hazırladığımız raporda Ganita’nın tarihi kimliğinin mutlaka korunması gerektiğini, bu şekilde yapılacak çalışmanın projeye artı değer kazandıracağı yönünde görüş oluşturduk. Hazırladığımız raporu AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Sayın Selahaddin Çebi ile paylaştık.” dedi.

Ganita eski görünümüne kavuşuyor! Projede revizeye gidilecek

TEŞEKKÜR ETTİ

İlçe Başkanı Selahaddin Çebi’nin Trabzon Mimarlar Odası raporuna olumlu yaklaştığını ifade eden Ataman şunları söyledi: “Hazırladığımızın rapor İlçe Başkanımızın girişimleriyle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına sunuldu. Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu da rapora olumlu karşılık verince, Ganita Koyu’nun geçmişteki doğal kıyı haline uygun olarak projenin içerisine dahil edilmesi için plan revizyonu yapılması kararlaştırıldı. Ganita’nın doğal kıyı olma özelliği yok olmuştu. Bu projedeki revizyonla geçmişteki özgün kumsal halini alması sağlanacak. Şehrin tarihine duyarlılık gösteren öncelikle halkımıza, komisyon üyelerimize, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu ile AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Sayın Selahaddin Çebi’ye teşekkür ediyoruz.” 

ŞEHRİN GEÇMİŞİYLE BAĞI KORUNACAK

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Ganita’nın Trabzon’un tarihinde önemine değinerek, yeni düzenleme ile birlikte günümüz ile şehrin tarihinin arasındaki bağın korunacağını söyledi. Ganita Koyu’nun tarihi kimliği ile geleceğe taşınması yönündeki talepler bağlamında Trabzon Mimarlar Odası’nın hazırladığı rapora değinen Çebi, “Şehrimizin geçmişiyle bağının korunmasında hassasiyet gösteren tüm paydaşlarla birlikte Trabzon Mimarlar Odası’na ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn.Murat Zorluoğlu’na İlçe Yönetimim adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.  

Ganita eski görünümüne kavuşuyor! Projede revizeye gidilecek

DEĞER KATACAK

Proje tamamlandığında Ganita’nın geçmişte olduğu gibi şehrin simgelerinden biri olacağını kaydeden Çebi, şunları söyledi: “Hatıralarda kalan, güzel anılara tanıklık eden Ganita Koyu yeni dönemde şehrimizin bugünü ile geçmişi arasındaki yaşanmışlıklara aracılık edecek, şehrimizin geçmişiyle olan anılarını perçinleyecek. Şehrimiz; ailelerimizle, arkadaşlarımızla vakit geçirebileceğimiz vazgeçilemeyecek sosyal aktivite bir aktivite alanına sahip olacak, yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistler için de cazibe merkezi olacak.”