Gürcistan'ın Batum kentinde düzenlenen operasyon ile tutuklanan iş insanı Galip Öztürk, mahkemeye çıkartıldı. Mahkeme heyeti Galip Öztürk'ün tutukluluk halinin devamı yönünde karar verdi. Heyet, bir sonraki duruşma tarihini 23 Temmuz olarak belirledi.

Metro Şirketler Grubu'nun sahibi iş adamı Galip Öztürk'ün avukatları, Gürcistan Başsavcılığı'nın resmi internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamaya cevap verdi.

Galip Öztürk'ün avukatı Evren Topaloğlu Özaltındere tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Bugün çeşitli basın yayın organlarında müvekkilim iş insanı Sayın Galip Öztürk hakkında bazı haberler yer almıştır.

Müvekkilim hakkında Gürcistan makamlarına iletilen haksız ve mesnetsiz suçlamalar nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında, 02.06.2022 günü itibariyle tahkikatın tutuklu yapılması yönünde karar verilmiştir.

Müvekkilimin konutunda 7.2 “kilogram” ağırlığında uyuşturucu madde bulunduğu iddiası da gerçeği yansıtmamaktadır. Birçok kişi tarafından kullanılan açık ofis tarzındaki bir çalışma mekânında yapılan aramada bulunan 7.2 “gram” (yedi nokta iki gram) ağırlığında uyuşturucu maddenin; kim tarafından konulduğu ya da kime ait olduğu soruşturma makamlarınca araştırılmaktadır.

Bizzat müvekkilim bu durumdan şikâyetçi olmuş ve faillerin bulunmasını talep etmiştir. Bugün yapılan duruşma, aleyhe iddiaların soruşturulmasının tutuklu ya da tutuksuz mu olacağı konusundaki duruşmadır. Kamuoyunun müvekkil hakkında yanlış bilgilendirilmesine sebep olacak haberler karşısında, bu açıklamanın yapılması ihtiyacı doğmuştur."