Süper Lig’de Trabzonspor 81 puanla şampiyonluğunu ilan ederken, sezonun ilk yarısında elde ettiği 8 maçlık galibiyet serisi liderliği almasını sağladı. Sezonun 2. yarısında 23-27. haftalar arası çıktığı 5 maçı da kazanan bordo-mavililer 38 maçlık maratonun sonunda mutlu sona ulaştı. Ligin ikinci yarısında çıkışa geçerek 14 maçlık yenilmezlik serisi yapan Fenerbahçe ise bu süre zarfında 7 maçlık galibiyet serisi yaşadı. Sarı-lacivertliler sezonu da 73 puanda tamamladı. Uzun süre ilk 2 yarışı veren Konyaspor ise ligin ilk yarısında (10-19. haftalar arası) 2 kez 4 maçlık galibiyet serisi elde etti. Yeşil-beyazlılar ligin 2. yarısında yaşadığı puan kayıpları ile sezonu 68 puanda 3. sırada tamamladı.

Başakşehir’de Emre Belözoğlu etkisi
Sezona üst üste mağlubiyetlerle başlayan Başakşehir, Emre Belözoğlu yönetiminde çıktığı maçlarda 9-13. haftalar arası üst üste 5 galibiyet sevinci yaşarken, ligin 2. yarısında da 4 maçlık bir seri elde etti.

trabzonspor-başakşehir-1000x700

Antalya’da Nuri Şahin dokunuşu
Ligin ikinci yarısında çıkışa geçerek sezonu 59 puanla 7. sırada tamamlayan Antalyaspor da en fazla galibiyet serisi yaşayan takımlardan biri oldu. Kırmızı-beyazlılar 28-33. haftalar arası 6 maçta sahadan 3 puanla ayrıldı.

Kasımpaşa, tarihindeki en iyi dönemi yaşadı
Sezon içerisinde teknik direktör değişikliği yaşayan kulüplerden olan Kasımpaşa, 19-23. haftalar arası 5 maçlık galibiyet serisi yakaladı. Lacivert-beyazlılar ligin ikinci yarısında da 4 maç üst üste rakiplerine üstünlük sağladı. Kasımpaşa'nın 53 puanla tamamladığı sezon, kulüp tarihinde en fazla puanı topladığı sezon oldu.

jackson-muleka-1000x700-gol-sevinci-kasımpaşa

4 maç üst üste kazandılar
Sezon içerisinde inişli-çıkışlı grafik sergileyen Alanyaspor, son 4 maçını kazanarak ligi 64 puanda tamamladı ve Avrupa kupalarına katılma hakkını kıl payı kaçırdı.

Rıza Çalımbay yönetimindeki Sivasspor, Ziraat Türkiye Kupası sevinci yaşadığı sezonda 14-17. haftalar arası çıktığı lig maçlarından galip ayrıldı.

2021-2022 sezonunu 53 puanla 12. sırada tamamlayan Hatayspor ise 4 maç üst üste galibiyet alan takımlardan oldu. Bordo-beyazlılar ligin başında 4 maçlık bir seri yaşadı.

Lige veda eden ekiplerden biri olan Göztepe'nin ise 20. haftada başladığı galibiyet serisi 4 hafta sürdü. İzmir ekibi, ligin 2. yarısında ise üst üste mağlubiyetler yaşayarak küme düşmekten kurtulamadı.

Öte yandan Beşiktaş, Fatih Karagümrük, Adana Demirspor, Galatasaray, Gaziantep FK, Giresunspor ve Altay sezon içerisinde 3 maçlık galibiyet serisi yaşadı.