Süper Lig'in 26. haftasında sezonun öne çıkan performanslarından birini sergileyen Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 yenerek liderliğini sürdüren Galatasaray, savunmadaki iyi istatistiği ile dikkati çekiyor.

Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde iyi başladığı sezonda dalgalı bir performans sergileyen sarı-kırmızılı ekip, son 1 aylık süreçte gösterdiği performansla ligin zirvesine yerleşti.

Süper Lig'deki son mağlubiyetini 19. haftadaki Beşiktaş derbisinde yaşayan Galatasaray, sonrasındaki 7 karşılaşmadan da 3 puan çıkarmayı başardı. 

Sarı-kırmızılı ekibin yakaladığı 7 maçlık galibiyet serisinde savunmadaki performansı etkili oldu.

Galatasaray, Beşiktaş'a 2-0 mağlup olduktan sonra ligde sırasıyla Yukatel Denizlispor'u 6-1, Yeni Malatyaspor'u 1-0, Gaziantep'i 2-1, Medipol Başakşehir'i 3-0, Fenerbahçe'yi 1-0, Kasımpaşa'yı 2-1 ve Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 mağlup etti. 

Bu süreçte 16 gol atan sarı-kırmızılılar, kalesinde sadece 3 gol gördü. Galatasaray, 3 maçta birer gol yerken, 4 karşılaşmada kalesini gole kapattı.

Sezon başından bu yana savunma performansıyla dikkati çeken Galatasaray, 26. haftayı da ligin en az gol yiyen takımı olarak kapattı.