İstanbul Sancaktepe’de 19 Eylül tarihinde meydana gelen olayda iddiaya göre eski futbolcu Sezer Öztürk ve şoförü Ömer Genç, araçlarla yolu kapatan 24 yaşındaki Halil İbrahim Scholten ve beraberindeki kişilerle tartışmaya başladı. Kısa sürede tartışma kavgaya dönüşünce Sezer Öztürk ve şoförü Ömer Genç kalabalık tarafından darp edildi. Kavganın ardından eve giderek eşlerini ve çocuklarını bırakan Öztürk ile Genç hastaneye doğru yola çıktıklarında aynı grup tarafından önleri tekrar kesildi. Bu kez çıkan kavgada silahını ateşleyen Sezer Öztürk, Halil İbrahim Scholten’i vurarak ölümüne neden oldu. Olayın ardından tutuklanan Sezer Öztürk ve Ömer Genç hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

“ÇOCUĞUM YORGANIN ALTINDA SAYIKLIYOR”

İstanbul Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar SEGBİS ile bağlandı. Duruşmada söz alan Halil İbrahim Scholten’in nişanlısı Dilek Özdemir, şikayetinin devam ettiğini söyleyerek, “Burada asıl mağdur ben ve çocuğumdur. Eğer o gün bu şahıslar eşimle karşılaşmasaydı eve gelip bizi öldüreceklerdi. Benim çocuğum gece yorganın altında sayıklıyor” dedi.

23 YIL 9 AY HAPİS TALEBİ

Alınan beyanların ardından duruşma savcısı esasa ilişkin mütalaasını dosyaya sundu. Hazırlanan mütalaada tutuklu sanık Sezer Öztürk’ün, “haksız tahrik altında kasten öldürme”, “haksız tahrik altında silahla kasten yaralama” ve “ruhsatsız silah bulundurma” suçlarından 13 yıl 5 aydan 23 yıl 9 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Mütalaada tutuklu sanık Ömer Genç’in ise “haksız tahrik altında kasten öldürme”, “genel güvenliğin tehlikeye sokulması”, “silahla kasten yaralama” ve “ruhsatsız silah bulundurma” suçlarından toplamda 14 yıl 6 aydan 27 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.