Trabzon, Ordu ve Gümüşhane'nin yükseklerine mevsimin ilk karı yağdı.
Ordu'da yaklaşık 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda sabaha karşı ilk kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı ile birlikte yayla beyaza bürünürken, kent merkezinde ise hava sıcaklığı hissedilir derecede düştü.
Denizden yüksekliği bin 800 metre ve üzeri olan yaylaların neredeyse tamamı beyaz örtüyle tanışırken yağış en fazla Kürtün ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili oldu.
Gümüşhane’de dün başlayan yağmur yağışı sabaha karşı yerini yüksek kesimlerde kar yağışına bıraktı ve yaylalar beyaz örtüyle kaplandı.
İlçeye bağlı Çıkrıkdüzü, Güvende, Kazıkbeli yaylaları kar altında kalırken, Zigana dağının yüksek kesimleri ile Kostan dağı geçidi de kar yağışından nasibini aldı.
Şehrin en yüksek noktası olan 3 bin 331 metre rakımlı Abdalmusa tepesi ile eteğindeki Artabel Gölleri Tabiat Parkı ve Zigana dağının yamacında bulunan Limni Gölü Tabiat Parkı da beyaz örtüyle tanıştı.
Bazı noktalarda kar kalınlığının yer yer 5 santimetreye ulaştığı ifade edilirken son Meteorolojik değerlendirmelere göre Gümüşhane genelinde yağışlı havanın bugün etkisini yitireceği ve güneşin yeniden yüzünü göstereceği fakat yüksek kesimlerdeki kar örtüsü nedeniyle havaların soğuyacağı belirtiliyor.
Gece en düşük sıcaklığın yer yer sıfırın altında 2 dereceye ulaştığı yüksek kesimlerde yağışın ardından sabah kalktıklarında beyaz örtüyle karşılaşan çok sayıda vatandaş bu anları ölümsüzleştirerek sosyal medya hesaplarından paylaştı.
Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Şekersu köyünde 30 cm kar yağışı gözlemlendi. Bölgeye yakın yaylalardan da aynı manzaralar kendisini gösterdi. Kırklar Dağı, Karester Yaylası, Mağlakabmos Yaylası, Sarı Kaya Yaylası da beyaza büründü. Yine bölgenin en önemli yaylalarından olan 2 bin 400 rakımlı Kadırga Yaylası da beyaza büründü. Cuma günleri pazar kurmak için bir önceki gün Kadırga yaylasına gidenler sabah 10 cm’lık kara uyandılar.