Spor

Trabzonspor'un yeni transferi Maxi Gomez'in kariyerine dair önemli notlar

Abone Ol

Haberlobi - Spor Servisi // Transferde fırtına gibi esen Trabzonspor, Fenerbahçe'nin de uzun süredir ilgilendiği Maxi Gomez'i renklerine bağladı. Bordo-Mavililer'in bir gecede 'rüzgarı tersine çevirerek' kadrosuna kattığı Maxi Gomez'i mercek altına aldık.

İşte yıldız futbolcunun kariyerine dair önemli notlar ve detaylar:

14 Ağustos 1996 tarihinde Uruguay'da dünyaya gelen Maximiliano Gómez González, futbola doğduğı kentteki Club Atlético Litoral'da başladı ardından Estudiantil ve Huracán takımlarına geçiş yaptı.

Uruguay'ın en üst ligindeki Defensor takımı ile 19 yaşında anlaşan Gomez, burada çıktığı 52 maçta 29 gol 12 asistlik performans sergiledi ve dev kulüplerin dikkatini çekmeyi başardı.

Genç oyunculara verdiği önemle bilinen La Liga ekiplerinden Celta Vigo, yıldız oyuncuyu 4,3 milyon Euro bedelle kadrosuna kattı.

Defansor'da geçirdiği üç sezonun ardından gollerine La Liga'da devam eden yıldız oyuncu ilk sezonunda 36 maça çıktı ve 17 gol attı.

İkinci sezonunda ise 35 maçta 13 gol 1 asistlik performans sergiledi.

Valencia, Celta Vigo'dan daha önce kadrosuna kattığı forvet oyuncusu Santi Mina'nın üzerine 14,5 milyon Euro bonservis ücreti koyarak transfer etti.

Takımın as oyuncularından biri olan Gomez, Valencia forması ile ilk sezonunda 33 maçta 10 gol, ikinci sezonunda 31 maçta 7 gollük performans sergiledi.

Bu sezon başında ise ligde Girona, Athletic Bilbao ve Atletico Madrid takımlarına karşı oynayan Gomez, gole katkı sağlayamadı.

Valencia'nın bir başka Uruguaylı santrafor Edison Cavani'yi kadrosuna katmasının ardından, AB oyuncu kuralına takılan kulüp Maxi Gomez'i transfer listesine koymuştu.

Kasım 2017'den bu yana Uruguay milli takım formasını terleten oyuncu 4 gol atma başarısı gösterdi.

1,86 boyundaki oyuncu hava toplarındaki etkinliği ile dikkat çekiyor. Transfermarkt değeri 12 milyon Euro olan 26 yaşındaki oyuncu sağ ayağını kullanıyor.