Spor

Trabzonspor'un şampiyonluğu dünya basınında: Kurulu düzeni bozdular

Abone Ol

Haberlobi - Spor Servisi // Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında Trabzonspor evinde Fraport TAV Antayaspor'u ağırladı.

Karşılaşmadan 2-2'lik beraberlikle ayrılan Trabzonspor, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Maçın bitiş düdüğü ile beraber, taraftarlar şampiyonluğu kutlamak için sahaya indi.

Trabzonsporlu futbolcular da büyük sevinç yaşadılar.

Türkiye ve dünyanın birçok yerinde kutlamalar sabaha kadar sürerken, dünya basını da Trabzonspor'un şampiyonluğunu duyurdu

Hollanda basınından Voetbal International, Trabzonspor, kurulu düzeni bozdu manşeti ile şampiyonluğu duyurdu.

İspanya'nın ünlü yayın organlarından Marca, Trabzonspor'un şampiyonluğunu takipçilerine 'Tarih yazdılar' şeklinde duyurdu. Bordo-Mavili takıma haberde geniş yer veren medya kuruluşu; Hamsik, Abdullah Avcı ve Ahmet Ağaoğlu'nun geçmiş açıklamalarını da paylaştı. Haberde ayrıca Fenerbahçe'nin 2010-11 sezonunda şike sebebiyle Şampiyonlar Ligi'nden men edildiğini ancak Trabzonspor'un şampiyonluğunun TFF tarafından tanınmadığı belirtildi.

Senegal basınından Loption, "Trabzonspor 38 yıl sonra şampiyon" dedi.

İtalyan basınından Il Mattino, "Marek Hamsik, şampiyonluğu kazandı; Trabzonspor 38 yıl sonra şampiyon" başlığı ile haberi duyururken; Trabzonspor'un kadrosunda Gervinho, Bruno Peres, Hamsik gibi İtalya'da oynayan oyuncuların olduğu belirtildi.

Portekiz basınından A Bola, "Trabzonspor, 38 yıl sonra şampiyon" başlığı ile şampiyonluğu duyurdu. Haberde ayrıca Portekiz liginde oynamış Djaniny'nin şampiyonluk maçında 73 dakika sahada kaldığı ve bir diğer Portekizli Edgar IE'nin de devre arasında takımdan ayrıldığı belirtildi.

Fransız basınından L'equipe, "Trabzonspor, Antalyaspor ile berabere kaldıktan sonra şampiyon oldu" dedi.

Hollanda basınından De Telegraaf: "Trabzonspor, 38 yıl sonra Stefano Denswil ile şampiyon oldu"

Almanya'dan Kicker, türkiye'de 12 yıl sonra bir İstanbul takımının şampiyon olamadığına vurgu yaptı. Haberde "2010'dan beri zirve ilk kez İstanbul kulübü yok. Trabzonspor, Türkiye şampiyonu" başlığını kullandı. Haberin detayında ise "Trabzonspor sahasında Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak bitime 3 hafta kala en yakın rakibi Fenerbahçe 'nin önünde şampiyonluğunu ilan ederek Türkiye şampiyonu oldu" ifadelerine yer verildi.

İspanyol Mundo Deportivo, Trabzonspor'un 38 yıl sonra mutlu sona ulaştığını okuyucularına aktardı. Haberde "Trabzonspor, 38 yıl aradan sonra Türkiye Ligi şampiyonu ilan edildi. 1983-84'ten beri Trabzonspor şampiyonluğu kazanamadı. Bu, tarihinin yedinci lig kupası ama Kupa ve Süper Kupa'yı eklerseniz, ülkedeki yirmi beşinci kupa sevinci." ifadeleri kullanıldı.Trabzonspor'un türkiye'de 7. kez mutlu sona ulaştığına vurgu yapan Marcao "65 yıllık Süper Lig'de sadece İstanbul dışından iki takım lig şampiyonu oldu. Bursaspor (2009-10) ile 1976, 1977, 1979, 1980, 1981, 1984 ve 2022 yıllarında Trabzonspor... Bordo Mavili kulüp Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ardından listede dördüncü sıradalar." ifadelerine yer verildi.

İtalyan Calciomercato ise İtalya Serie A'da daha önce forma giymiş yıldızlar Hamsik ve Gervinho'nun Trabzonspor formasıyla şampiyonluk sevinci yaşadığına dikkat çekti. Haberde "Birkaç yıl boyunca Roma ve Napoli formalarıyla şampiyon olmayı denediler ama olmadı. Sonrasında güçlerini Trabzonspor formasında birleştirdiler. Ekim ayından beri forma giyemeyen Gervinho ve Trabzonspor'la Türkiye şampiyonu olarak mezun olan Marek Hamsik'ten bahsediyoruz! Abdullah Avcı'nın çalıştırdığı Trabzonspor, evinde Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldıkları maçın ardından şampiyonluğunu ilan etti. Gervinho ve Hamsik'e ek olarak, eski Bolognalı Denswil, eski Fiorentinalı Vitor Hugo, eski RomalıBruno Peres ve gol krallığında zirveyi kovalayan eski Atalantalı Cornelius da Trabzonspor formasıyla başarılı bir sezon geçirdi. Trabzonspor tarihindeki 7. şampiyonluğunu ilan etti." ifadeleri yer aldı.