Spor

Trabzonspor'un şampiyon oyuncuları devlerin radarına girdi

Abone Ol

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan Trabzonspor'un yıldızları da Avrupa'nın radarına girdi.

Ligi adeta domine eden Trabzonspor, dünyada konuşurken, dev kulüplerde Bordo-Mavili kulübün başarısının mimarlarından olan futbolcuları araştırmaya başladı.

Andreas Cornelius, Abdülkadir Ömür, Uğurcan Çakır gibi isimler, şimdiden devlerin dikkatini çekmeyi başardı. İşte radardaki futbolcular

Sezona kötü başlayıp iyi bitiren Abdülkadir Ömür, sakatlığının ardından form tutturmayı başardı. Genç yıldız için Fransız kulüplerinden Nice ve Lille scout ekiplerini göndermiş ve olumlu rapor tutmuşlardı. 22 yaşındaki oyuncu için bu kulüplerden ciddi bir teklif gelebilir...

Trabzonspor'un başarısında önemli pay sahibi olan ve sezona damga vuran Uğurcan Çakır, 'Artık şampiyon da olduk. Ciddi bir teklif geldiğinde gitmek istiyorum' sözleri ile transfer ışığını yakmıştı. EURO 2020 öncesi adı dev kulüplerle anılan Uğurcan'ın kaderinin nasıl şekilleneceği merak ediliyor. Milli oyuncu için, bazı İtalyan kulüplerinin teklif yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

Trabzonspor'un geçen sezon küme düşen Parma'dan transfer edip renklerine bağladığı Andreas Cornelius, bu sezon beklentileri fazlasıyla karşıladı. Kritik anlarda sahneye çıkan Danimarkalı, formunu hep yüksekte tuttu ve elindeki fırsatları kullanmasını bildi. Yıldız oyuncu, her ne kadar 'Trabzonspor ile Şampiyonlar Ligi'nde devam etmek istiyorum' dese de 20 milyon Euro'luk serbest kalma bedelinin karşılanması halinde takımdan ayrılabilir. Oyuncu ile Hollanda takımlarından PSV ilgileniyordu.

Trabzonspor'un Yunan orta sahası Anastasios Bakasetas, ayrılığa en yakın isimlerden biri. Bakasetas için, Sporting Lizbon ve Fiorentina kulüplerinin istekli olduğu öğrenildi.

Trabzonspor'un ilginç oyunu ile özdeşleşen soğukkanlı hücumcusu Djaniny için sezon başında Arap kulüplerinden teklifler geliyordu. Yönetim, transfer bütçesi yaratmak adına Djaniny'yi iyi bir fiyata satmayı düşünüyor.

Sezon başında yeniden Serie A'ya dönmesi gündeme gelen Vitor Hugo, Abdullah Avcı'nın büyük çabası ile takımda kalmıştı. Ülkesi Brezilya'dan da ilgilenilen oyuncunun gelecek sezonda takımda kalması bekleniyor.