Spor

Trabzonspor'un gündemindeki Cristian Tello'yu yakından tanıyalım

Abone Ol

Haberlobi - Spor Servisi // Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor, gelecek sezon Avrupa'da da iyi işler yapabilmek adına güçlü ve tecrübeli oyuncuları tercih etmek istiyor.

Bordo-Mavililer'in uzun süredir gündeminde yer alan isim ise Cristian Tello...

Real Betisli hücumcu hakkında her gün Trabzonspor ile ilgili iddialar güçleniyor.

İşte yıldız oyuncu hakkındaki kritik bilgiler...

Tam adı Cristian Tello Herrera, 1991 yılında Barcelona kentine 20 km. uzaklıktaki Sabadell ilçesinde dünyaya geldi.

11 yaşında CF Can Rull'da futbola başlayan Tello, kısa sürede yeteneği farkedildi ve Barcelona altyapısına geçti. 2007 yılında Espanyol altyapısına geçiş yapsa da 2010'da Barcelona'nın B takımına bedelsiz olarak geçiş yaptı.

Kasım 2011'de Barcelona'nın A takımı ile ilk kez sahaya çıkan Tello, üç sezon Bordo-Mavili formayı terletti.

2014'te Porto'ya kiralandı, yıldız oyuncu burada 57 maça çıkıp 10 gol 12 asistlik perfomans sergiledi.

2016'da takıma geri döndü, bu kez de Serie A ekiplerinden Fiorentina'ya kiralandı. Tello, İtalya'da 56 karşılaşmaya çıkıp, 6 gol 11 asistlik performans sergiledi.

2017 yılında La Liga takımlarından Real Betis, 4 milyon Euro'ya Tello'yu renklerine bağladı. Burada istikrarlı bir performans sergileyen İspanyol oyuncu, şuana kadar 171 karşılaşmaya çıktı. 24 gol 20 asistlik performans sergiledi.

Genellikle sol açıkta forma giyen Tello, iki ayağını da rahatlıkla kullanabiliyor.

2017'de takıma katılan Tello'nun bu sezon sonu sözleşmesi sona eriyor.

Barcelona forması ile çıktığı ilk Şampiyonlar Ligi maçında Messi'nin şov yaptığı Leverkusen karşılaşmasına İniesta'nın yerine oyuna girdi. Oyuna girdiğinde top ayağına değer değmez attığı golle farkını gösterdi. Bu gol Tello'nun kariyerinin unutulmaz anlarından birisidir.

Tello, bugüne kadar kariyerinde 4 kupa kazandı. Bunların 3'ü Barcelona ile 1'i Real Betis forması ile. Yıldız oyuncu Betis ile bu sezon kupa şampiyonluğu kazandı.