Spor

Trabzonspor'dan milli takıma davet edilen futbolcular

Abone Ol

Haberlobi - Spor Servisi // UEFA Uluslar Ligi maçları için liglere verilen arada birçok futbolcu milli takımın yolunu tuttu. Trabzonspor'un birçok Maxi Gomez, Uğurcan Çakır, Philippe Gbamin gibi birçok oyuncusu da milli davet alan oyuncular arasında yer aldı. İşte detaylar...

Uğurcan Çakır, Eren Elmalı (TÜRKİYE - A MİLLİ TAKIMI) Trabzonspor'un başarılı file bekçisi Uğurcan Çakır ve genç sol beki Eren Elmalı başarılı performansları ile A Milli Takım aday kadrosuna davet edildiler.

Stefan Kuntz tarafından beğenilen iki oyuncu, UEFA Uluslar Ligi'nde 22 Eylül'de oynanacak Lüksemburg ve 25 Eylül'de oynanacak Faroe Adaları karşılaşmalarında forma verilmesi halinde oynayabilecek.

Jens Larsen (DANİMARKA MİLLİ TAKIMI) Trabzonspor'un bu sezon transfer ettiği Jens Larsen, sağbek bölgesinde gösterdiği performansla Danimarka Milli Takımı'nın aday kadrosuna davet edilmeyi başardı.

31 yaşındaki tecrübeli futbolcu, milli takımının UEFA Uluslar Ligi'nde 22 Eylül'de oynayacağı Hırvatistan ve 25 Eylül'de oynayacağı Fransa karşılaşmalarında şans verilmesi halinde forma giyebilecek.

Danimarka Milli Takımı'nın aday kadrosunda eski Trabzonsporlu Andreas Cornelius, Galatasaraylı Victor Nelsson'un yanı sıra Simon Kjaer, Christian Eriksen ve Delaney gibi yıldızlar da bulunuyor.

Jean Philippe Gbamin (FİLDİŞİ SAHİLLERİ) Afrika Uluslar Şampiyonası Elemeleri'nin geçen Fildişi Sahilleri, iki hazırlık karşılaşması oynayacak. 24 Eylül'de Togo ile, 27 Eylül'de ise Gine ile karşılaşacak olan Fildişi Sahilleri Milli Takımı'na, Trabzonspor'un Everton'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Jean Philippe Gbamin de davet edildi. Oyuncunun son sağlık durumlarına bakılarak maç kadrosuna alınacak.

Manolis Siopis - Anastasios Bakasetas (YUNANİSTAN MİLLİ TAKIMI) Yunan Milli Takımı'nın vazgeçilmez oyuncuları arasında yer alan Siopis ve Bakasetas, UEFA Uluslar Ligi'nde oynanacak karşılaşmalar için aday kadroya davet edildi.

Yunanistan, 24 Eylül'de Güney Kıbrıs ile; 27 Eylül'de ise Kuzey İrlanda ile karşılaşacak.

Enis Bardhi (KUZEY MAKEDONYA MİLLİ TAKIMI) Trabzonspor'un Levante'den kadrosuna kattığı Enis Bardhi, Blagoja Milevski tarafından Kuzey Makedonya Milli Takımı'na davet edildi.

Daha önce milli formayı 44 kez terleten Bardhi, Makedonya'nın 23 Eylül'de Gürcistan ile, 26 Eylül'de Bulgaristan ile oynayacağı karşılaşmaların aday kadrosunda yer alıyor.

Trezeguet (MISIR MİLLİ TAKIMI) Kızılyıldız maçında etkili bir performans ortaya koyan Trabzonspor'da Trezeguet, milli takımının 23 Eylül'de Nijer, 27 Eylül'de Liberya takımları ile oynayacağı karşılaşmaların aday kadrosunda yer alıyor.