Siyaset

Trabzonspor'da orta sahada büyük rekabet

Abone Ol

Haberlobi - Spor Servisi // Trabzonspor'da yeni sezon hazırlıkları sürerken, oyuncular arasındaki rekabet kızışıyor.

Sezona takım arkadaşlarından önce açan ve dünyaca ünlü futbolcu Lewandowski'nin de antrenörlüğünü yapmış bir antrenör ile bireysel antrenmanlara başlayan Yunus Mallı, antrenmanlarda fiziği ile dikkat çekiyor. Diğer yandan takıma kendini ispatlayıp, yeniden milli takıma gitmek isteyen Mallı, orta sahada ciddi bir rekabet yaratıyor.

Geçen sezon Alanyaspor'dan transfer edilen ve skor üretme ve katkı anlamında başarılı olan Yunan orta saha Bakasetas, bu sezon ilk hazırlık maçında da golle buluşmayı başararak teknik heyetin dikkatini çekti. Milli takımın da düzenli oyuncusu olan Bakasetas, orta sahada dikkat çeken bir diğer isim oldu.

Geçen sezon inişli çıkışlı bir performans sergileyen Berat Özdemir'de kampın en çalışkan oyuncuları arasında yer aldı. Antrenmanlar istekli görüntüsüyle dikkat çeken Berat, basın mensuplarına verdiği demeçte yeni transfer edilen Hamsik'in yanından ayrılmayacağını ve ondan çok şey öğreneceğini söylemişti.

Geçen sezon sonlarına doğru kadro dışı kalması ile gündeme gelen Abdulkadir Parmak, affedilmesinin ardından kendini yeniden kanıtlamak için çok çalışıyor. Ümraniyespor ile oynanan hazırlık maçına kaptan olarak sahaya çıkan Parmak, yeni sezonda da orta sahada rekabetin en büyük parçası olacağa benziyor.

Altyapıdan kadroya dahil edilen Tunahan Ergül, Hakan Yeşil ve geçen sezon kiralık gittiği Kocaelispor'da dikkatleri üzerine çeken Murat Cem Akpınar ise, kadroda kendilerine yer bulabilmek için mücadele veriyorlar. Hazırlık karşılaşmasında bu üç isimden yalnızca Tunahan'ın forma giydiğini hatırlatalım.

Asıl mevkisi olan orta saha yerine, bu sezon antrenmanlarda genellikle sol bek mevkiisinde denenen Anders Trondsen'de kampta ufak çaplı sağlık sorunları yaşasa da takımda kalabilmek için çalışamlarını sürdürüyor. Öte yandan Trondsen gibi çok yönlü bir oyuncu olan ve Süper Lig ekiplerinin ilgisini çeken Flavio'da mücadelesi ile dikkat çeken diğer bir isim oldu.

İzinli oyuncular Abdullah Avcı'nın gelmesi ile birlikte kanat yerine genellikle orta sahada forma giyen Abdülkadir Ömür, yeni transfer Marek Hamsik'de orta sahada kilit isim olabilecek oyuncular olarak dikkat çekiyor.