Spor

Trabzonspor'a transfer olacağı konuşulan Cedric Bakambu'yu mercek altına aldık

Abone Ol

Haberlobi - Spor Servisi // Transferin hızlı takımlarından Trabzonspor'da sürpriz bir isim gündeme geldi. Bordo-Mavililer, bir dönem Türkiye'de de oynayan Cedric Bakambu'yu renklerine bağlamak üzere... Trabzonspor'un yeni transferi olmaya aday bu ismi mercek altına aldık.

1991 yılında Kongo asıllı bir ailenin çocuğu olarak Fransa'da dünyaya gelen Cedric, futbola da US Ivry takımında başladı. 15 yaşında Serdar Gürler'in formasını giydiği Sochaux takımına transfer oldu.

2010 yılında Fransa Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Fransız futbol kulüplerinin 19 yaş altı takımlarının katılımına açık olan bir turnuvada boy gösteren Bakambu, takım arkadaşı Serdar Gürler ile birlikte dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. O turnuvada Sochaux, finali penaltılarla kaybederek 2. oldu.

İlk profesyonel karşılaşmasına 7 Ağustos 2010 günü Arles-Avignon karşısında çıkan Bakambu, bir sonraki ay takımı ile 3 yıllık sözleşmeye imza attı.

2012-13 sezonunda takımdan bazı oyuncuların ayrılması ile birinci forvet olarak sahaya çıkmaya başlayan Cedric Bakambu, ligin 6. haftasında Troyes maçında iki gol atarak dikkatleri üzerine çekti. Paris Saint-Germain deplasmanında geriye 1-0 geriye düşüp maçı 3-2 çeviren Sochaux'ın galibiyet golünü atan isim de yine Bakambu oldu. Bakambu sezon boyunca 33 maça çıktı ve 8 gol 1 asistlik performans sergiledi.

2013-14 sezonunda da gollerine devam eden oyuncu 31 maçta 7 gol 2 asistlik performans sergiledi ancak takımda formayı Zambiaylı forvet Emmanuel Mayuka'ya kaptırdı.

2013-14 sezonunda iki sezon önce Süper Lig şampiyonluğunu kazanan Bursaspor'a 1,8 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer olan Bakambu, 4 yıllık sözleşmeye imza attı.

Bursaspor forması ile 40 kez sahaya çıkan oyuncu 21 gol 7 asistlik performansı ile Türkiye'de ve Avrupa'da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

La Liga'nın dev kulüplerinden Villereal oyuncuyu 7,5 milyon Euro bedelle kadrosuna kattı.

2015'den 2018'e kadar İspanyol ekibi ile 105 karşılaşmaya çıkan oyuncu, 47 gol 5 asistlik performans sergiledi ve lige damga vurmayı başardı.

'Bakagol' lakabı takılan oyuncu, astronomik bir bedelle Villereal'den ayrıldı.

Çin kulübü Beijing Guoan, 2018-19 sezonunda Bakambu'yu 40 milyon Euro bedelle kadrosuna katarak kulüp tarihinin transfer bedeli rekorunu kırdı. Bakambu transferinin ardından en çok bonservis ödenen oyuncu ise Salzburg'dan 15 milyon Euro'ya gelen Jonathan Soriano...

Çin kulübünde yılda 18 milyon Euro garanti ücret karşılığında oynayan Bakambu, 87 maçta 58 gol atıp 28 asist yaparak parasının hakkını verdi.

Geçen sezon Çin'den ayrılarak bonservisinin eline alan oyuncu, Fransa Ligue 1 takımlarından Marsilya'ya transfer oldu.

Çin Ligi'nin ardından yeniden tempo kazanmaya çalıştığı sezonda 21 karşılaşmaya çıktı 4 gol 1 asist kaydederek beklentilerin altında kaldı.

Sezon başında Igor Tudor ile kamp yapan Bakambu, fiziksel açıdan istenilen seviyeye geldi ve sezonun ilk 3 lig maçında sonradan oyuna dahil oldu. Bu maçlarda gol atamayan oyuncu, 1 asist yaptı.

Fransa alt yaş kategorilerinde forma giyen Bakambu, Kongo milli takımını tercih etti. Ülkesinin takımının formasını 40 kez terleten yıldız oyuncu, 13 gol atma başarısı gösterdi.

Kariyerinde Çin bir kez Çin Ligi şampiyonluğu yaşayan oyuncu, bir kez de Çin Ligi'nde gol krallığı yaşadı (14)

1,91 boyundaki oyuncu, hava toplarındaki üstünlüğü ile dikkat çekiyor. Sahada çok koşan ve mücadele eden bir görüntü çizden Bakambu, forvet bölgesinin yanı sıra kanatlarda da oynayabiliyor.