Siyaset

Trabzonspor'a imza atan Koita kimdir?

Abone Ol

Trabzonspor Fode Koita'yı 3 yıllığına kadrosuna kattığını açıkladı Son dakika...

Transfer döneminin hızlı takımı Trabzonspor ; Perez, Gervinho ve Marek Hamsik'in ardından Fode Koita'yı 3 yıllığına kadrosuna kattığını açıkladı. Bordo-mavili takım, Gineli oyuncu ile görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi. Koita, Karadeniz temsilcisinin bu sezon dördüncü transferi oldu.

Son dakika... Süper Lig'de Abdullah Avcı yönetiminde yeni sezonda şampiyonluk hedefleyen Trabzonspor, transferleri peş peşe açıklıyor. Yaz transfer döneminin en hızlı takımı olan bordo-mavililer, sağ bek Bruno Perez, deneyimli kanat Gervinho ve Slovak yıldız Marek Hamsik’i kadrosuna kattı. Karadeniz ekibi bir ismi daha açıkladı.

Geçtiğimiz sezon Kasımpaşa forması giyen ve Süper Lig ekibiyle sözleşmesi sona eren Koita, Trabzonspor'la el sıkıştı. Fırtına, serbest oyuncu statüsünde bulunan Gineli oyuncu ile görüşmelere başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

Kasımpaşa ile sözleşmesi sona eren ve serbest statüde yer alan Koita için Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan bildirim şöyle: "Serbest statüde yer alan profesyonel futbolcu Bangaly Fode Koita'nın kulübümüze transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır."

Koita'nın kazanacağı ücret: 2021-22 - 1.1 milyon avro 2022-23 - 1.1 milyon avro 2023-24 - 1.2 milyon avro Her sezon başına 330 bin avro imza ücreti

Koita'nın kazanacağı ücret: 2021-22 - 1.1 milyon avro 2022-23 - 1.1 milyon avro 2023-24 - 1.2 milyon avro Her sezon başına 330 bin avro imza ücreti

İŞTE FODE KOİTA 30 yaşında. Gineli santrafor. Asıl adı Bengali Fode Koita. Fransa'nın başkenti Paris’te dünyaya geldi. 1,86 boyunda. Sağ ayaklı futbolcu. Fransa’da Montpellier’de profesyonel oldu.

Önce 2012 yılının Ocak ayında kiralık olarak  Lens’e, ardından aynı yıl Ağustos ayında kiralık olarak Le Havre’ye gitti. 2013 yılında geri dönüp takımı Montpellier ile yollarını ayırdı. Ardından Caen ile anlaşmaya vardı. 2 yıl burada kalmasının ardından Fransa’dan ayrılarak İngiliz ekibi Blackburn’a transfer oldu.

Yarım dönem geçirmesinin ardından 320 Bin Euro karşılığında 2016’nın Ocak ayında Kasımpaşa’ya imza attı. Bu ücret aynı zamanda bugüne kadar ona ödenen tek bonservis bedeli oldu. Son 5 yıldır Türkiye’de Kasımpaşa forması giydi. Geçen yıl takımıyla yeni sözleşme imzalamaya yanaşmayınca kadro dışı bırakıldı. Ayrıca sakatlık süreci geçirdi. Sezon boyunca 13 maçta forma giyebilen Gineli, 4 gole imza attı.